Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldt vil ikke vitne

Påtalemyndigheten vil ha Sigurd Rushfeldt som vitne i korrupsjonssaken mot tidligere Benfica-president Joao Vale e Azevedo, men finnmarkingen avslår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har ingenting å si, og vet ikke hvorfor jeg skulle reise, sa Rushfeldt til portugisisk TV i dag.

Vale e Azevedo har i rettssaken, hvor han er tiltalt for 14 tilfeller av underslag og ett tilfelle av hvitvasking av penger, kommet med krenkende beskyldninger mot Rushfeldt. Nordmannen velger likevel ikke å svare på beskyldningene i rettssalen.

Det var ved slutten av onsdagens rettsforhandlinger at hjelpeaktor Ferreira Biscoito ba retten om å innkalle Rushfeldt som vitne.

- Vi vil vite om han bekrefter vitnemålet til den tiltalte, og om han kjenner historien bak den manglende bankgarantien for overgangssummen, sa Biscoito ifølge avisen O Jogo.

Vale e Azevedos forsvarer José Antonio Barreiros motsatte seg at Rushfeldt innkalles, med henvisning til at «retten har mange vitner å høre og mange dokumenter å gjennomgå», og mente at Rushfeldt ikke kunne snike i vitnekøen.

Rushfeldts overgang fra Rosenborg til Benfica gikk i vasken fordi den portugisiske klubben ikke stilte de nødvendige garantier for overgangssummen, men i retten har Vale e Azevedo forklart at han kansellerte overgangen fordi Rushfeldt var et nervevrak som ikke ville mestret presset ved å spille for Benfica, at han gråt og tisset i buksa av nervøsitet da han skulle møte sine nye lagkamerater.

- Rosenborg informerte meg om at Benfica ikke hadde betalt, og krevde at jeg skulle reise hjem til Norge. Ut over det har jeg ingenting å si, fortalte Rushfeldt.

(NTB)

Hele Norges coronakart