Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rushfeldts revansj

ABRANTES: Sigurd Rushfeldts (29) fotball-liv i Racing Santander førte noe godt med seg: ensomme økter med masse skuddtrening. I går så vi resultatet - fra nærmere 30 meter og med vann til ankelen på stambeinet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har bestemt meg for å bruke skuddbeinet oftere, sier Rushfeldt til Dagbladet.

Scoringa var også et spark i baken til ledelsen i den portugisiske klubben Benfica, som har gjort alt for å sverte Rushfeldt etter at overgangen til Benfica ikke gikk i orden sommeren 1999. Blant annet skal Benfica-presidenten ha uttalt at nordmannen var så pysete at han tisset i buksa da han skulle bli presentert for hjemmefansen.

Sigurd smiler og himler litt med øynene når han blir konfrontert med uttalelsene:

- Jeg har registrert noe av det han har sagt. Det er helt utrolig hva han har klart å finne på, sier Sigurd.

Egne problemer

- Det er bare et forsøk på å sverte meg, og det gidder jeg ikke bry meg om. Men jeg liker det naturligvis ikke, sier han.

Etter kampen måtte Sigurd - som eneste spiller - inn på den offisielle pressekonferansen for å forklare seg for portugisisk media om ryktene fra det korte, men hektiske oppholdet i Benfica.

Den nærmere to meter høye nordmannen svarte kort og ukomplisert, bare noen minutter etter at han hadde ben-fika til med et skudd som mer enn ord dokumenterte både styrke og selvtillitt.

- Benfica-presidenten bør heller konsentrere seg om sine egne problemer, sa Sigurd.

Vær sikker på at ingen portugiser satt igjen med inntrykket av en norsk pyse i går kveld.

Skal ha mot

Sigurd selv karakteriserer målet som et av de flotteste han har laget. Og dessuten som en dokumentasjon på at han har nådd det målet han satte seg da tida i spanske Racing Santander var som mest frustrerende.

- Jeg bestemte for å skyte mye mer. Og jeg fikk nok av tid til å trene skudd i Spania, sier han og smiler.

- Men det handler like mye om å tørre. Det skal litt mot til for å skyte fra den distansen, sier Sigurd.

Stor konkurranse

Han får også mye ros av landslagssjef Nils Johan Semb.

- Sigurd og Espen var beholdningen her i dag, sier Semb.

Espen er keeperdebutant. Sigurd er veteranen som aldri har klart å etablere seg på landslaget. Mye på grunn av skader og uheldige klubbskifter - men også fordi konkurransen om den ene spissplassen er veldig hard.

- Kanskje er det der kampen er aller hardest, sier Semb.

- I rollen som den store, sterke spissen har vi John (Carew), Frode (Johnsen), Tore André (Flo) og kanskje Steffen (Iversen). Har jeg glemt noen da? Spør landslagssjefen.

Frustrerende

Semb irriterer seg over at Norge «ga bort» utlikninga på frispark kort tid etter at vi Thorstein Helstad kunne ha økt Norges ledelse. Men som så mange andre ganger i kampen, stanset Helstads forsøk i en vanndam. Sikkert frustrerende for Helstad, som glimtvis demonstrerte at han ville ha preget denne kampen på et tilfredsstillende underlag.

- To store målsjanser havnet i vannet. Det kan vi ikke bebreide Thorstein for, sier Semb.

  • Hassan El Fakiri spilte de siste 11 minuttene, og rakk å vise at han burde spilt fra start - slik de fleste forventet. - Hassan har spilt tre kamper for RBK i Egypt, derfor valgte jeg å spare ham. Men torsdag spiller han fra start, sier Semb. Da møter Norge Romania, som tapte 0- 1 for Hellas i går.
Hele Norges coronakart