Rusomsorg på anbud

Å kutte ned tilbudet til rusmisbrukerne er å leke med liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Helse Sør-Øst ønsker å legge om rusomsorgen i helseregionen. De vil konkurranseutsette virksomheten ved å legge den ut på anbud. Jeg lurer på hva deres motivasjon er for å gjøre nettopp det, men jeg tror jeg vet det: Penger, penger og penger. Ikke fordi menneskene som trenger hjelp for sitt rusmisbruk skal få bedre hjelp og omsorg til å komme seg på beina igjen, og få et forutsigbart og verdig liv. Dessverre er nok ikke omleggingen motivert i det.

Hva har helseministeren å si til denne omleggingen? Ser hun hva som er i ferd med å skje? Her skal altså flere rusmisbrukere gjennomgå behandling på vesentlig kortere tid til en vesentlig kortere tid til en billigere penge. Altså et samlebåndprinsipp.

Jeg er provosert og forarget fordi dette er total mangel på respekt for syke mennesker som så sårt trenger all den tid de kan få for å komme seg på beina igjen. Ikke er det bare mangel på respekt for pasientene, men også mangel på respekt for deres barn, deres fedre og mødre, brødre og søstre.

En rusmisbruker trenger tid, tid og atter tid. Jeg har ikke tro på å gå et «intensivkurs» med det mål å bli rusfri. Rusmisbruket og sykdommen utvikler seg over lang tid, og da tar det lang tid å bli frisk også. Det er en lang og tøff kamp som møter en rusmisbruker idet han går inn døra på en behandlingsinstitusjon. Jeg er bekymret over at det velstående Norge ikke har råd til å bygge ut og drive langtidsbehandling for rusmisbrukere. Jeg er bekymret over tankegangen til Helse Sør-Øst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer