Russell vil til RBK

Da Rosenborg ringte i vinter, var ikke Sogndals høyreback Robbie Russell interessert. Nå har 24-åringen skiftet mening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden søndag har Robbie Russell vært i fokus etter at han ble utsatt for rasistisk hetsing og spytting fra et fåtall Brann-supportere.

Hos Rune Bratseth har Russell vært i fokus i lang tid. RBKs sportsdirektør kontaktet Sogndal allerede i vinter med tanke på å kjøpe Russell fri fra kontrakten, som varer ut neste sesong.

- På det tidspunktet ønsket Russell å bli her i klubben, sier Sogndals sportsdirektør Svein Bakke til Dagbladet.

Rune Bratseth har hele tida følt at Russell kunne tenke seg å spille for Rosenborg.

- Ja, det har jeg fått inntrykk av, sier Bratseth.

Ber om tilbud

Og nå er ikke Russell i tvil om hva han svarer om det kommer et tilbud fra Rosenborg.

- Tida kan være inne for å komme seg videre. Jeg har vært her i fire år nå, og kom hit for å utvikle meg videre. Rosenborg er den beste klubben i Skandinavia, og et tilbud fra dem ville være mer enn velkomment, sier han til Dagbladet.

Den reflekterte amerikaneren understreker at standpunktet ikke har noe som helst å gjøre med de rasistiske overgrepene mot ham. Det handler utelukkende om å utvikle seg videre som spiller.

- Jeg trives veldig bra i Sogndal, sier han.

- Robbie kom til oss som midtbanespiller. Vi omskolerte ham til back. Det har gjort ham til en bedre fotballspiller. Nå er vi forberedt på at Robbie drar, sier Svein Bakke.

Han går gjerne i forhandlinger om RBK kommer med et tilbud.

- Diskusjonene mellom spiller og klubb får avgjøre hva som skjer, sier Bakke.

Fortsatt interessert

For Bratseth er Russells uttalelser søt musikk.

- I vinter la vi dette på is, men for oss er Russell fremdeles en veldig interessant spiller som står på blokka vår, sier Bratseth, som virkelig har sansen for Russell.

Det er han ikke aleine om. Ham-Kams suksesstrener Ståle Solbakken har overfor Sogn Avis vurdert Russell som Tippeligaens beste høyreback. Altså bedre enn Rosenborgs og landslagets Christer Basma.

Russell har en klausul i kontrakten som gir ham rett til å returnere til USA vederlagsfritt etter denne sesongen. Men i Major League Soccer (MLS) er det innført et lønnstak på 25000 dollar (ca, 175000 kroner), minus skatt.

Det sier seg sjøl at et tilbud fra Rosenborg - og de fleste andre europeiske klubber - slår dette. Robbie Russell er lesehest av rang, og pløyer gjerne en mursteinsroman på 500 sider på en dag eller to. Han har blant annet lest det meste av Henrik Ibsen og kan i Rosenborg bli en interessant samtalepartner for litteraturelskerne Ola By Rise og Nils Arne Eggen.

ETTERTRAKTET: Robbie Russell har opparbeidet seg en solid status som en av Tippeligaens beste høyrebacker. - I vinter la vi dette på is, men for oss er Russell fremdeles en veldig interessant spiller som står på blokka vår, sier RBK-direktør Rune Bratseth til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer