Russen stjal showet da Brann-keeperen raste og Tromsø hevnet seg

Sofien Moussa lot seg fyre opp og lagde moussaka av bergenserne i 1-0-seieren over Brann på Alfheim.

HELT: Tromsøs Sofien Moussa, her i duell med Branns Ruben Kristiansen, scoret kampens eneste mål mot bergenserne.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
HELT: Tromsøs Sofien Moussa, her i duell med Branns Ruben Kristiansen, scoret kampens eneste mål mot bergenserne. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Tromsø - Brann 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Tromsø ble ydmyket fullstendig i 0-6-tapet mot AaFK forrige helg, mens Brann jublet etter en overbevisende 2-0-seier over Sogndal.

Lagene var på hver sin ende av selvtillitsskalaen. I de fleste ligaer bruker det å være positivt å ha en storseier med seg i bagasjen inn i neste kamp. Slik er det ikke i Tippeligaen.

I den norske toppdivisjonen er tendensen denne sesongen at lagene som vinner stort, taper i den neste - og motsatt.

Derfor var det oppskriftmessig da Sofien Moussa sendte Tromsø i ledelsen etter bare sju minutter. Det ble kampens eneste mål. Tromsø tok tre poeng i et oppgjør hvor høydepunktene var svært få.

- Vi klarer å skape et trøkk mot Tromsø i sluttfasen, men det ble dessverre bare nesten. Vi er ikke fornøyd med dette, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2 etter kampen.

JUBEL: Sofien Moussa senket Brann med kampens eneste scoring.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
JUBEL: Sofien Moussa senket Brann med kampens eneste scoring. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

-  Det var godt for meg og godt for klubben. Jeg er veldig glad, supplerte matchvinner Moussa.

Russebråk og kompiskrangel Utover i kampen var det russen utenfor stadion som stjal showet og stod for underholdningen.

- Hvem er DJ på Alfheim? Jeg vil ha det samme i koppen som han har, skrev TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund på Twitter.

DJ-en var en russebuss som spilte meget høy musikk rett utenfor Alfheim. Kanskje var det med på å øke spillernes adrenalinnivå.

Midtveis i 2. omgang kokte det i hvert fall over for Brann-keeper Piotr Leciejewski etter en duell med tidligere lagkompis Simen Wangberg. Leciejewski svarte med å dytte Wangberg hardt i bakken.

Det endte i en heftig krangel. Likevel ble ingen straffet med kort.

Akrobatisk og sint Moussa Etter sju minutter jublet hjemmepublikummet i solskinnet på Alfheim. Tromsø brøt en Brann-kontring, angrep langs venstrekanten og slo et innlegg mot bakerste stolpe.

Der løp Sofien Moussa seg fri fra markering og fikk lirket inn 1-0 på akrobatisk vis. Det var tunisierens tredje eliteseriescoring denne sesongen i sin tredje kamp fra start.


Etter en halvtime holdt Bismar Acosta på å utligne for gjesten etter et godt innlegg fra Ruben Kristiansen, men vertene slapp med skrekken.

Dernest markerte Acosta seg i motsatt 16-meteren da han på heroisk vis blokkerte Moussas skuddforsøk og hindret 28-åringen i å bli tomålsscorer.

Moussa og Acosta havnet i flere intense dueller med høy temperatur. På vei inn til pause uttrykte Moussa sin frustrasjon overfor Brann-stopperen.

-  Han spilte aggressivt mot meg. Jeg har ikke snakket med Acosta i etterkant, sa en frustrert Moussa til TV 2 etter kampen.

Dyttet eks-lagkompisen i bakken Brann gjorde to endringer i pausen da Kristoffer Larsen og Steffen Lie Skånevik kom inn for henholdsvis Erik Huseklepp og Jakob Orlov.

I det 70. minutt kokte det over for Brann-keeper Piotr Leciejewski da hans tidligere lagkompis Simen Wangberg gikk hardt inn i polakken i en duell.

Leciejewski svarte med å dytte Wangberg ned i bakken, og de tidligere lagkameratene havnet i en heftig krangel. Likevel slapp begge unna med bare tilsnakk.


Brann jaktet utligningen og lyktes nesten like før slutt. Innbytter Azar Karadas holdt på å gjøre som borte mot AaFK og redde Brann, men denne gang ble headingen stoppet av Gudmund Kongshavn.

På overtid var Karadas farlig frempå igjen, men Tromsø holdt unna og fikk dermed revansjert seg etter forrige helgs ydmykende 0-6-tap i Ålesund.


Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer