Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russer forbløffer: Utestengt for doping, men vant to renn

Det internasjonale skiforbundet FIS tar tak i saken.

UTESTENGT, MEN KONKURRERER:  Maksim Vylegzjanin (foran). Foto: NTB Scanpix
UTESTENGT, MEN KONKURRERER:  Maksim Vylegzjanin (foran). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Langrennsløperen Maksim Vylegzjanin (34) var blant de seks russerne som ble suspendert fra konkurranser før jul. Årsaken er det som kommer fram i McLaren-rapporten om dopingmistanke i forbindelse med Sotsji-OL i 2014.

Men til tross for suspensjonen, har Maksim Vylegzjanin konkurrert i to nasjonale renn i Russland i januar. Det dreier seg om regionale mesterskap i Udmurtia, drøye hundre mil fra Moskva. Vylegzjanin stakk av med dobbeltseier.

- Det står klart og tydelig i antidopingregelverket vårt at utestengte løpere ikke får delta i noen konkurranser som arrangeres av FIS, nasjonale forbund, klubber eller liknende, sier kommunikasjonssjef i FIS, Jenny Wiedeke, til den svenske avisa Expressen.

GA KLARSIGNAL: Jelena Välbe.   Foto: Tormod Brenna 
GA KLARSIGNAL: Jelena Välbe.   Foto: Tormod Brenna  Vis mer

Det var det russiske nettstedet openski.ru som først omtalte Vylegzjanins deltakelse i de to rennene. Vylegzjanin sier at han tok kontakt med Jelena Välbe, president i det russiske skiforbundet. Hun skal ha gitt klarsignal til deltakelse. Det samme skal Vjateslav Vedenin, som jobber i FIS.

- FIS kommer nå til å ta kontakt med det russiske skiforbundet for å se om de har forstått reglene for utestengelse, sier Wiedeke.

Vylegzjanin risikerer å få forlenget utestengelsen, som foreløpig ikke er tidsbestemt. FIS vil først til bunns i det mistenkte jukset i forbindelse med Sotsji-OL for tre år siden.

Maksim Vylegzjanin tok tre sølvmedaljer. Han fulgte opp med VM-gull i Falun på 30 kilometer året etter.

De seks langrennsløperne som er utestengt er Jevgenij Belov, Julija Ivanova, Aleksandr Legkov, Jevgenija Sjapovalova, Aleksej Petukhov og Maksim Vylegzjanin.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling