Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russer kjøpte Chelsea

Den russiske olje-magnaten Roman Abramovitsj har sikret seg kontrollen over Chelsea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russeren har tatt over aksjene til mangeårig styreformann og eier Ken Bates. I går punget Abramovitsj ut med ikke mindre enn 358 millioner kroner for aksjene som sikret ham kontrollen over klubben, melder nyhetsbyrået AP.

Den 36 år gamle Abramovitsj har fra før aksjemajoritet i det russiske oljeselskapet Sibneft, Russlands femte største. Han er også innvalgt i den russiske dumaen.

- Vi har ressursene og ambisjonene som skal til for å få enda mer ut av det voldsomme potensialet som finnes i klubben, sa en fornøyd Abramovitsj etter overtakelsen.

Med oppkjøpet er Ken Bates' 21-årige kontroll over Chelsea over. Han kjøpte klubben for bare ett pund, men overtok samtidig klubbens enorme gjeld. I mangemillionæren Bates' styringsperiode har Chelsea etablert seg som en av Europas toppklubber, fått ny stadion, eget hotell, butikker og restauranter i et eget kompleks i vestre London. I fjor ble laget nummer tre i Premier League.

Oppkjøpet kommer samtidig med rapporter om at klubben sliter økonomisk igjen. Ikke mindre enn 970 millioner kroner skylder klubben sine kreditorer for tida.

<B>POLITIKER: </B>Fra før er han politiker og oljemagnat. Nå blir russiske Roman Abramovitsj (36) fotballklubbeier også.