Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Russer og ukrainer er dopingtatt

Sergei Sednev fra Ukraina og Alexander Loginov fra Russland.

DOPING-TATT: Sergei Sednev fra Ukraina og Alexander Loginov fra Russland er de to skiskytterne IBU vil navngi som dopingtatte. Her er førstnevnte (t.h) på pallen med Emil Hegle Svendsen og Alexander Wolf. Foto: AFP PHOTO/ HRVOJE POLAN/NTB Scanpix
DOPING-TATT: Sergei Sednev fra Ukraina og Alexander Loginov fra Russland er de to skiskytterne IBU vil navngi som dopingtatte. Her er førstnevnte (t.h) på pallen med Emil Hegle Svendsen og Alexander Wolf. Foto: AFP PHOTO/ HRVOJE POLAN/NTB Scanpix Vis mer

Sergei Sednev fra Ukraina og Alexander Loginov fra Russland er de to skiskytterne IBU vil navngi som dopingtatte, melder TV 2.

President Anders Besseberg i Det internasjonale skiskytterforbundet fortalte lørdag at analyse av gamle dopingprøver med nye metoder har ført til positive resultater som vil bli offentliggjort kommende uke.

Søndag utdypet han at de er to utøvere som har testet positivt, og at begge er suspendert fra konkurranser.

Loginov er allerede blitt navngitt som dopingtatt av eget lands forbund. Det skjedde i november. Sednev er ifølge TV 2 den andre dopingtatte.

Det får kanalen opplyst fra en sentral kilde i skiskyttermiljøet, og en ukrainsk lagleder som ikke ønsker å bli navngitt bekrefter opplysningen.

Sednev opplyste etter verdenscuprennene i Pokljuka i desember at han hadde besluttet å legge opp. Det begrunnet han med manglende motivasjon som følge av dårlige resultater.

(NTB)

Lik Dagbladet Sporten på Facebook.