Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIS opphevet suspensjonen av frikjente russere

Russere får delta i FIS-renn igjen

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opphevet torsdag suspensjonen av de åtte russiske langrennsløperne som ble frikjent av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Aleksander Legkov er blant dem som nå får delta i FIS-renn igjen. AP Photo/Dmitry Lovetsky
Aleksander Legkov er blant dem som nå får delta i FIS-renn igjen. AP Photo/Dmitry Lovetsky Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gjelder Jevgenij Belov, Alexander Bessmertnykh, Nikita Krijukov, Alexander Legkov, Natalia Matvejeva, Aleksej Petukhov, Jevgenia Sjapovalova og Maxim Vylegzjanin.

Det betyr at de igjen kan delta i FIS-renn, deriblant verdenscupen, skriver FIS på sitt nettsted.

De nevnte langrennsløperne var blant 28 russere som fikk medhold i sine anker til CAS etter at de i fjor ble diskvalifisert fra Sotsji-OL og utestengt fra framtidige OL. CAS mente at bevisene mot dem ikke var sterke nok, mens diskvalifikasjonen av 11 andre ble opprettholdt.

Opp til IOC

Når det gjelder OL i Pyeongchang, viser FIS til IOCs uttalelse fredag, der det gjøres klart at IOC-styrets avgjørelse fra 5. desember om å utestenge Russlands OL-komité fortsatt gjelder.

Det medfører at russiske utøvere kan delta i OL bare om de blir invitert av IOC.

- CAS-avgjørelsen betyr ikke at utøvere blant de 28 vil bli invitert til OL. Ikke å ha blitt straffet betyr ikke automatisk at man får privilegiet å bli invitert, sto det i uttalelsen fra IOC.

Venter på begrunnelse

FIS skriver at forbundet fullt ut respekterer CAS-kjennelsen, og at man vil analysere begrunnelsene nøye så snart de legges fram.

Opprinnelig var 11 langrennsløpere blant de 43 russerne som av IOC ble straffet for dopingjuks. Diskvalifikasjonene av Julia Ivanova, Julia Tsjekaleva og Anastasia Dotsenko opprettholdes av CAS, selv om deres livstidsutestengelse fra framtidige OL ble underkjent.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!