Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russerfeiringa

Her står Marit Bjørgen og kikker på en seierspall med bare russere. De russiske langrennsjentene har hatt en tung sesong så langt. Dermed er spekulasjonene i gang.

REIT IM WINKL (Dagbladet): For etter norsk målestokk er det ikke mulig å komme så voldsomt i knallform med et helt lag så kjapt.

-  Vi har i alle fall aldri klart å finne formelen for å toppe formen så ekstremt foran et mesterskap. Men det kan jo hende andre har metoder vi ikke kjenner til, sier jentetrener Svein Tore Samdal til Dagbladet.

I går ble han vitne til at Marit Bjørgen fikk juling av tre russere. Ytterligere tre russiske jenter kom blant de ti beste.

Fra Armenia

Noe slikt har ikke russerne vært i nærheten av tidligere i vinter.

-  Jeg spekulerer ikke i noe som helst. Jeg tar resultatene til etterretning. Men det er jo litt overraskende at de plutselig går så fort i forhold til hva de har gjort før i vinter, sier Samdal.

Russerne kommer rett fra 20 dagers høydeopphold i Armenia. Oppholdet har tydeligvis vært svært vellykket.

-  Vi har hatt flotte forhold på 2500 meter og trent godt og gått flere testrenn, forteller Julia Tsjepalova (nr. tre i går). Hun blir mer uklar på spørsmål om russerne ble dopingtestet under oppholdet.

-  Jeg håper systemet har virket, og at de ble testet, slik som vi ble det i Seiser Alm og som andre nasjoner også har blitt under VM-oppladningen, sier Samdal.

Ifølge FIS\' langrennsdirektør, Jürg Capol, ble russerne testet en gang under oppholdet i Armenia.

-  WADA har gjort en uanmeldt test på dem, sier han.

Også Marit Bjørgen ble i går spurt om det var grunn til å mistenkeliggjøre den voldsomme russiske framgangen.

Ikke skremt

-  Jeg kan ikke tenke på sånne ting. Jeg tror russerne er rene. Og selv om de gikk overraskende fort i dag, ble jeg ikke skremt, forsikrer hun.

Bjørgen ble nummer fire i går, ti sekunder fra seieren.

-  Det er ikke mye. Normalt fungerer jeg ikke helt prima når jeg kommer rett ned fra høyden. Jeg bør ha en del å gå på fram til VM-starten.

Fjerdeplassen i går betyr at Marit Bjørgen går samtlige distanser i VM.

OVERRASKENDE: Tre russiske jenter på seierspallen - og Marit Bjørgen nede på bakkenivå (t.h.). Den russiske dominansen er mildt sagt overraskende.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media