Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russerne bannet og skjelte mot Northug og Jespersen

- Du får henge på en dag, så får du høre hva de sier.

GOD DAG PÅ JOBBEN: Petter Northug og Chris Jespersen gjorde som avtalt i feltet bak Martin Johnsrud Sundby, og det ga dobbelt norsk. Alex Harvey (venstre) skjønner nordmennene godt. Foto: SCANPIX/EPA/ANDREA SOLERO
GOD DAG PÅ JOBBEN: Petter Northug og Chris Jespersen gjorde som avtalt i feltet bak Martin Johnsrud Sundby, og det ga dobbelt norsk. Alex Harvey (venstre) skjønner nordmennene godt. Foto: SCANPIX/EPA/ANDREA SOLERO Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): Som ventet gjorde verken Chris Jespersen eller Petter Northug rare jobben i gruppa som jaget Martin Johnsrud Sundby. De lå bak i feltet og overlot grovjobbinga til russerne Alexander Legkov og Ilia Chernousov og canadiske Alex Harvey.

De føringene Jespersen tok, gikk verken fort eller varte lenge.

- Vi kunne jo ikke gjøre noe som ødela for Martin. Sånn er det, selv om jeg føler jeg kunne gått en del fortere enn jeg gjorde opp til toppen, var joben i dag å hjelpe Martin som gikk alene der foran, sier Jespersen til Dagbladet.

- Og det syntes jeg vi klarte bra.

- Ble det sagt mye i gruppa?

- Ganske mye. Det var mye banning underveis og ikke altfor god stemning hele tida. Jeg sa «Sorry» til Legkov da han ville ha meg fram. Og han skjønner nok at vi ikke var særlig dravillige i dag, sier Jespersen.

Gjorde en god jobb - Du får henge deg med en dag, så får du høre hva de sier underveis sjøl, sier Petter Northug, som ikke dro en meter, men sørget for å vinne spurten om andreplassen og sørge for at Legkov ikke fikk et eneste bonuspoieng.

- Jeg synes vi gjorde en grei jobb. Men Martin gjorde jo mesteparten selv, og nå har han en stor sjanse til å vinne hele greia, sier Northug, som trolig fullfører hele Tour-en.

Var ikke usportslig De norske gutta får full støtte for taktikken av Alex Harvey.

- Vi visste jo at de ikke ville dra. Det ligger i sakens natur når de har en lagkamerat i front, sier canadieren til Dagbladet.

- Før løpet sa Petter at han skulle være «drittsekk og bremse feltet». Gjorde han det?

- Nei, hehe, det gjorde han ikke. Han dro ikke noe, men dette var fair på alle vis. Ikke noe usportlig i det hele tatt, sier Harvey.