Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russerne blir med på avslutningen

Russland trakk seint i kveld tilbake trusselen om å boikotte avslutningsseremonien i OL, etter et møte med IOK-president Jacques Rogge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rogge møtte russiske idrettsledere i en luksusvilla i utkanten av Salt Lake City, og forsikret dem om at han vil se nærmere på alle innvendinger Russland har kommet med etter konkurransene i årets vinterleker.

- Landslaget vårt blir. Det vil delta i konkurransene helt til slutt. Russland vil delta i alle grener, alle konkurranser, og på avslutningsseremonien, sa IOKs russiske visepresident Vitalij Smirnov etter møtet.

Torsdag truet russerne med å trekke seg fra resten av OL i protest mot det de mente var partisk og urettferdig dømming. Russlands president Vladimir Putin ga beskjed om at laget skulle konkurrere ferdig, men nasjonalforsamlingen gikk senere enstemmig inn for å boikotte avslutningsseremonien med mindre man fikk tilfredsstillende signaler fra IOK.

De kom åpenbart på fredagens møte.

(NTB-Reuters)

Hele Norges coronakart