SORG OG SINNE: Lederne for Tour de Ski var preget av alvor under pressekonferansen i dag. Men la heller ikke skjul på hva de mente om det de karakteriserte som total vettløs oppførsel av scooterføreren. Seks personer døde i ulykken natt til i dag. Foto: Tormod Brenna
SORG OG SINNE: Lederne for Tour de Ski var preget av alvor under pressekonferansen i dag. Men la heller ikke skjul på hva de mente om det de karakteriserte som total vettløs oppførsel av scooterføreren. Seks personer døde i ulykken natt til i dag. Foto: Tormod BrennaVis mer

- Russerne brøt alle regler

Tour de Ski er preget av sorg - og sinne.

Følg dagens etapper i studio fra klokka 12.30.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Verken organisasjonskomiteen eller ordførereren i Cavalese la fingrene i mellom da de på en pressekonferanse i formiddag beskrev ulykken.

- Dette var et brudd på alle regler. Alpe Cermis, slalåmbakken der Tour de Ski skal avsluttes i morgen, har strenge sikkerhetsregler. Blant annet er det strengt forbudt å ferdes i bakken etter at den er stengt for dagen. Det gjelder  både på ski og på snøscooter, sier Bruno Feliciti til Dagbladet.

- Her har det vært høy fart og total ansvarsløs oppførsel. Russerne dette gjelder har forbrutt seg mot alle regler, sier turistsjefen i regionen, Tiziano Mellarini.

Sjåføren overlevde.
De seks døde russerne satt alle på en slede beregnet på bagasje da scooteren forulykket ved å kjøre utfor en skrent i mørket. Etter det Dagbladet vet, var det russiske følget en blanding av turister og ansatte på et hotell oppe i Alpe Cermis.

- Jeg kan bekrefte at sjåføren av scooteren er russisk, men ansatt på hotellet som er drevet av russere. Han er skadet etter ulykken, sier Mellarini.

Rask redningskasjon
- Takket være rask reaksjon kom redningsmannskaper fort til unnsetning, og vi lykkes i alle fall å redde to personer, sier borgermesteren i Cavalese, Silvano Welponer.

- Jeg vil takke politiet og alle de frivillige som bidra til den vanskelige aksjonen i natt, legger han til.

Avlyser underholdningen Tour de Ski blir ikke direkte berørt av den stygge ulykken, men de to gjenstående rennene blir tonet ned.

- Av respekt for de berørte og det russiske laget, kommer vi til å holde ett minutts stillhet til minne om de omkomne før start. Dessuten vil all underholdning og alle side-arrangementer bli avlyst, sier president i organisasjonskomiteen, Pietro Degodene.

- Men selve konkurransene vil gå som planlagt.
 

SEKS OMKOM: Seks turister omkom i en scooter-ulykke natt til lørdag. Ulykka skjedde rett ved bakken der Tour de Ski skal avgjøres. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
SEKS OMKOM: Seks turister omkom i en scooter-ulykke natt til lørdag. Ulykka skjedde rett ved bakken der Tour de Ski skal avgjøres. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer