Russland i vinter-OL 2018

Russerne får det som de vil. Nå blir du rundlurt i OL

Det går mot full russisk tropp i Pyeongchang selv om Russland er utestengt.

MOT FULL TROPP: Russerne har bare fått strøket 111 utøvere i en OL-pool på rundt 500. Det betyr at IOC kommer til å godkjenne en tilnærmet full russisk tropp i Pyeongchang, og i praksis oppheve utestengelsen av Russland. Det skjer under full hemmelighet. FOTO: AFP/ Yuri Kadobnov.
MOT FULL TROPP: Russerne har bare fått strøket 111 utøvere i en OL-pool på rundt 500. Det betyr at IOC kommer til å godkjenne en tilnærmet full russisk tropp i Pyeongchang, og i praksis oppheve utestengelsen av Russland. Det skjer under full hemmelighet. FOTO: AFP/ Yuri Kadobnov. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR halvannen måned siden tok den olympiske bevegelsen et tilsynelatende kraftfullt oppgjør både med Russland og dopingens vesen. Nå viser det seg at dette mest var et spill for galleriet. De olympiske lederne ønsker ingen endring som kan true forestillingen om en lek som samler hele verden:

  • Når OL snart starter igjen, er alt som før.

Det vil si at de russiske idrettsheltene marsjerer inn like preparerte som vanlig, og at du og jeg ikke skal tenke så mye på om og hvordan de eventuelt har preparert seg.

For det er en hemmelighet de olympiske lederne vil holde for seg selv.

ANNERLEDES går det ikke an å tolke pressemeldingen fra IOC som forteller at de til nå har strøket 111 utøvere av de 500 utøverne som den russiske OL-komiteen har foreslått som mulige deltakere i Pyeongchang. Det hjelper ikke at olympialederne samtidig forsikrer at det denne uka vil komme nye strykninger. For du skal ikke få vite hvilke navn som det settes et kryss over.

Om du synes praksisen med å stryke navn fra russiske doplister virker kjent, så har du rett i det. Det var jo slik de russiske sportsmyndighetene opererte sammen med Gregory Rodchenkov; sjef for det russiske antidoping laboratoriet, i forkant av Sotsji-OL 2014. Nå lever Rodchenkov beskyttet av amerikanske myndigheter i skjul i USA etter at han rømte Russland. Slik kunne dette ha sett ut som en tvilsom overløperhistorie, hadde det ikke vært for at alt det han fortalte om lister med svindlere seinere er blitt verifisert av flere uavhengige internasjonale juridiske kommisjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer