Russland kan bli utestengt

- Russerne får starte i verdenscupen

FIS kommer ikke til å avgjøre om de seks OL-utestengte russerne får delta i verdenscupen før åpningen i Ruka, opplyser FIS-visepresident Sverre Seeberg til NRK.

FÅR STARTE: Belov og de andre russiske utøverne får gå i Ruka. Foto: NTB Scanpix
FÅR STARTE: Belov og de andre russiske utøverne får gå i Ruka. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed får Jevgenij Belov, Maxim Vylegzjanin og de andre OL-utestengte russerne etter all sannsynlighet starte i verdenscupåpningen i Ruka neste helg.

– Det kommer ingen avgjørelse før Ruka, sier Sverre Seeberg til NRK.

Styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) hadde møte lørdag, uten at situasjonen ble klargjort.

Etterpå meldte de i en pressemelding at det vil komme en grundig orientering om situasjonen til de seks russiske langrennsløperne, som er utestengt fra å konkurrere i OL i all framtid, 23. november.

Det er dagen før verdenscupen i langrenn åpnes i Nord-Finland, men det kommer ingen avgjørelse fra møtet.

– FIS avventer, i likhet med de andre vinteridrettsforbundene, materialet fra IOC. Når vårt dopingpanel får det, vil de umiddelbart behandle saken på selvstendig grunnlag. De er innstilt på å få en avklaring så raskt som mulig, samtidig som det må gjøres ordentlig og korrekt, sier Seeberg.

Belov vant fredagens åpningsrenn i den svenske åpningen i Gällivare, Vylegzjanin ble nummer to lørdag og begge har kvalifisert seg for Russlands verdenscuplag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer