Russerne gamblet og vant

Russland plasserte sin beste skiskytter på tribunen og vant VM-gull i Kollen.

Svetlana Ichmouratova har vært bunnsolid hele sesongen, men ble bare nummer 54 (!) på tirsdagens 15 km. Dermed måtte innehaveren av fjerdeplassen i verdenscupen se stafetten fra tribuneplass.

Istedet fikk både Albina Akhatova og Olga Pyleva sjansen på det russiske laget. Pyleva takket med å følge i ryggen på tyske Uschi Disl helt inn til veksling, mens Akhatova var den som avgjorde hele stafetten på siste etappe.

23-åringen gikk ut 13 sekunder bak tyske Martina Zellner, men fikk overtaket allerede på første skyting da den tyske jenta måtte ut i tyskernes eneste strafferunde.

- Jeg visste at vi ville vinne gull da jeg gikk ut først etter liggende. Jeg hadde ikke forventet at Martina skulle få strafferunde der, sier Akhatova.

En tydelig skuffet Martina Zellner måtte etter løpet forklare hvordan hun klarte å sløse vekk den ledelsen som laget hadde hatt gjennom hele stafetten.

- Alle forventet gull, men jeg vet ikke hvorfor jeg bommet så mye på liggende. På stående prøvde jeg å ta en sjanse med å skyte fort, men det gikk heller ikke så bra. Jeg er ikke så veldig glad for sølvet akkurat nå, men det blir vel bedre om noen timer, sier 25-åringen.

Ukraina tok bronsen bak Russland og Tyskland.

Dagbladet :på nettet fulgte stafetten direkte i Kollen.

borje.kleboe.eidissen@dagbladet.no

SKJØT TIL GULL: Albina Akhatova skjøt alle fem blinkene rett ned på siste stående. Det holdt til gull for Russland.