Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russland, doping

Russerne hevder at dopingproblemene er ryddet av veien, men én ting gjenstår

Putin må godkjenne først.

MENER AT ALT ER I ORDEN: President for Russlands olympiske komité, Alexander Zjukov. Foto: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV / NTB Scanpix
MENER AT ALT ER I ORDEN: President for Russlands olympiske komité, Alexander Zjukov. Foto: AFP / Kirill KUDRYAVTSEV / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alexander Zjukov, presidenten i Den russiske olympiske komiteen, mener russerne må få vende tilbake i alle internasjonale konkurranser for fullt.

Han fortalte på generalforsamlingen til samlingen av nasjonale olympiske komiteer at ryddejobben når det gjelder de dopingproblemene Russland har slitt med er ryddet unna. Han fortalte at alt nå er i sin skjønneste orden når det gjelder et troverdig antidopingsystem.

– Vi har fått på plass en rekke nye strenge regler som skal sørge for at vi er i stand til å bekjempe dopingmisbruk, sa han til de olympiske lederne fra hele verden.

Russland ble utestengt fra flere idretter etter at det ble kjent at landet hadde drevet med doping i stor stil. Det ble også bevist at dette hadde røtter langt inn i statsapparatet. Særlig Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) slo hardt til mot russerne som ble utestengt fra idretten helt og holdent.

I Moskva har man aldri innrømmet at det har vært noe statsdrevet dopingprogram i landet. Zjukov sa onsdag at i det nye regelverket er det vedtatt lover som gjør det mulig å fengsle både trenere og ledere som truer, oppfordrer eller hjelper utøvere til å dope seg.

De nye lover og regler som gjelder antidopingarbeidet i Russland er vedtatt i både parlamentet og senatet, men fortsatt mangler president Vladimir Putins underskrift. Den er nødvendig for at det nye lovverket skal kunne iverksettes.

Zjukov fortalte på generalforsamlingen i Doha at en rekke dopere allerede er blitt straffet og luket ut av et system som er fullstendig uavhengig og helt i tråd med regelverket til Verdens antidopingbyrå (WADA).

Det regelverket som er iverksatt er systematisk og konsistent og er innført på alle nivåer i russisk idrett, understreker Alexander Zjukov.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!