INNRØMMER: Den russiske olympiske komiteen (ROC) gikk lørdag ut og medga at åtte av de retestede dopingprøvene fra London-OL som var positive, tilhører russiske utøvere. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
INNRØMMER: Den russiske olympiske komiteen (ROC) gikk lørdag ut og medga at åtte av de retestede dopingprøvene fra London-OL som var positive, tilhører russiske utøvere. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFEVis mer

Russerne innrømmer åtte positive prøver fra 2012

Dopingskandalen utarter.

Den russiske olympiske komiteen (ROC) gikk lørdag ut og medga at åtte av de retestede dopingprøvene fra London-OL som var positive, tilhører russiske utøvere.

- Vi er blitt informert av Den internasjonale olympiske komiteen (IOC) at åtte av de prøvene som er testet på nytt etter OL for fire år siden, og som er funnet å være positive, tilhører russere, heter det i en uttalelse fra den olympiske komiteen i Russland.

Tidligere i uken innrømmet den samme komiteen at 14 av de retestet prøvene fra Beijing for åtte år siden som også var funnet å være positive, tilhørte russiske utøvere.

- Vi avventer behandlingen og testingen av B-prøvene før det blir aktuelt å gå ut med navn på noen av utøverne som har fått positive prøver fra London, heter det videre i en melding fra Den russiske olympiske komiteen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram