Russerne langer ut mot Sundbys oppførsel: - Skjønner ikke hvorfor han gjorde det

Martin Johnsrud Sundby frustrerer «Russlands svar på Petter Northug», stjerneskuddet Sergej Ustjugov.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Råsterk, hurtig, eksplosiv, utholdende, offensiv, uforutsigbar og kompromissløs.

Ski Tour Canada viste fram langrennssportens nye stjerne, Sergej Ustjugov, på godt og vondt: Russeren dro frem sitt brede spekter, allsidighet og talent, men også sin tendens til å skape trøbbel og frustrasjon i feltet.

Det var derfor tidenes mestvinnende sprinter, Ola Vigen Hattestad, ville ha Ustjugov disket etter sprinten i Quebec. I løpet av touren, hvor Ustjugov til slutt endte på 2. plass bak Martin Johnsrud Sundby, fikk 23-åringen seg flere norske uvenner.

- Han er mye innblandet i uhell og går litt uryddig i feltet. Det er i grenseland med tanke på regelverket. Men jeg tror ikke han gjør det bevisst. Han er bare veldig gira og går med dødsforakt. Han er kompromissløs og viker ikke unna tette dueller, sier langrennsekspert Torgeir Bjørn til Dagbladet.

Den russiske leiren er imidlertid ikke veldig tilfreds med den norske kritikken.

- Den episoden med Hattestad er litt overdreven. Det er sprint, dueller og mye følelser der og da. Så blir man venner igjen. Alle prøver så godt de kan å vinne. Det gjør Sergej også, sier russernes tyske trener Isabel Knauthe til Sport Express.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer