SKAL ANKES: Den russiske langrennssjefen Jelena Välbe bekrefter overfor Dagbladet at de vil anke juryens avgjørelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKAL ANKES: Den russiske langrennssjefen Jelena Välbe bekrefter overfor Dagbladet at de vil anke juryens avgjørelse. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Russerne raser mot juryens avgjørelse

- Jeg kunne slått Martin.

SOTSJI / OSLO (Dagbladet): Etter den tette duellen på oppløpet på herrenes 30 kilometer, er russerne i harnisk over at Martin Johnsrud Sundby slipper unna med en skriftlig advarsel.

Russerne sier at denne saken ikke er ferdig, og de vil forfølge den videre.

Vil dere anken saken?

- Ja, bekrefter den russiske langrennssjefen Jelena Välbe til Dagbladet.

- Ikke rettferdig Maxim Vylegsjanin er mannen som bokstavelig talt føler seg forbigått av både jury og Sundby. Han er ikke enig i nordmannens vurdering om at han hadde vært foran uansett. Russeren var lenge i jurymøte, og var ikke blid da han kom ut.

- Dette er ikke rettferdig, jeg kunne ha vunnet mot Martin. Det er juryen som bestemmer, sånn er det bare, sier Vylegsjanin til Dagbladet.

Russland-manager Jurij Tsjarkovski var rasende i målområdet og tegnet i snøen for et samlet pressekorps hvordan Sundby hadde frarøvet russeren en medalje.

- Det er helt opplagt at Vylegsjanin mistet medaljen, sier han.
Hvis russerne anker, vil saken gå videre til regelkomiteen. Blir ikke saken avgjort der, kan den gå helt til CAS - idrettens høyeste domstol.

-Typisk Like fintfølende var ikke Petter Northug som selv tasset inn til en 17.-plass på dagens distanse.

- Jeg så innspurten da jeg kom i mål. Det jeg så var en dårlig spurt av Vylegsjanin, så han bør øve mer i stedet for å protestere. Det er typisk russerne å protestere på det, sier han til Dagbladet.

Og han sier i samme slengen at russerne kan vente seg mer av det samme.

- Russerne skal få mer å klage over senere i mesterskapet, lover den rappkjefta trønderen.

Utilsiktet Hovedpersonen selv forklarer til TV 2 at han ble kalt inn på teppet, og at han ikke har noen problemer med å forstå hvorfor.

- Jeg måtte en liten tur inn på juryrommet, og ser årsaken til det nå. Jeg mister balansen på de siste takene og sklir over i den andre banen der. Heldigvis får det ikke utfall for resultatet. Jeg får en skriftlig advarsel, og som jeg sa til jurymedlemmene: «jeg visste ikke hvor jeg var, eller hvilken bane jeg var i», sier Johnsrud Sundby.

Det var tydelig at bronsemedaljen hadde sin pris, for Sundby var helt sluttkjørt.

- Synet mitt er «blurry», det er såvidt jeg klarer å holde meg på beina. Det er et resultat av ubalanse at jeg sklir over i motsatt bane. Jeg hadde ikke peiling på det før jeg kom inn på juryrommet. Heldigvis har det ikke noe å si for utfallet. Vylegzhanin hadde nok ikke vært foran uansett.