Russerne slår alarm. Vil revolusjonere langrennssporten: - Veldig trist

Sentrale russiske aktører vil forene langrenn og skiskyting for å øke interessen rundt langrenn. Tor Arne Hetland og Vidar Løfshus tviler på at det kommer til å skje.

NASJONALE HELTER: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng er fire av Norges mest populære idrettsutøvere. I Russland er imidlertid interessen så dalende at de mener langrennssporten trenger en revolusjon for å få opp interessen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NASJONALE HELTER: Therese Johaug, Marit Bjørgen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng er fire av Norges mest populære idrettsutøvere. I Russland er imidlertid interessen så dalende at de mener langrennssporten trenger en revolusjon for å få opp interessen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I vinternasjoner som Norge og Sverige ble nyvinningene knapt nok omtalt, men forrige helgs nyskapende konkurranseformer i Russland har skapt stor interesse og debatt i verdens største land.

Her ble nye konkurranser testet ut forrige helg. Blant annet gikk langrennsløperne og skiskytterne sammen i en revolusjonerende mixed-stafett, hvor Petter Northug og Ole Einar Bjørndalen dannet et stjernespekket tomannslag.

Dette skjedde under «Champions Race» og «Prize of the Governor of the Tyumen Region» på Geolog stadion i russiske Tjumen.

I Russland går nå debatten: Bør dette innføres i verdenscupsirkuset? Kan det bli en framtidig OL-gren?

Ja, mener flere sentrale aktører.

Langrenn og skiskyting i ett Den første mixed-stafetten i skiskyting ble arrangert i verdenscupen 16. januar i Ruhpolding i 2003. De færreste trodde at denne øvelsen ville få fotfeste, men mixed-stafetten kom raskt på VM-programmet og ble også en OL-øvelse i Sotsji i 2014.

En lignende mixed-stafett som forener langrenn og skiskyting i et symbiotisk samarbeid, kan bli det neste om russerne får det som de vil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer