Russerne søker EM tross motstand

Russland kommer til å søke EM-sluttspillet i fotball i 2008 tross motstand fra regjeringen.

Det sier formannen i det russiske fotballforbundet Alexander Tukmanov. Han sier at det ikke er tvil om at det kommer en russisk søknad om å få dette mesterskapet.

President Vladimir Putin ser gjerne at Russland får fotball-EM i 2008, men regjeringen har vendt tommelen ned, særlig fordi det vil koste bortimot 10 milliarder kroner å ruste opp det antallet baner som er nødvendig.

- Jeg tror det har med byråkrati å gjøre at regjeringen har en litt lunken holdning til dette. Derfor er det ingen grunn til å stresse nå, sier Tukmanov om den manglende støtten fra landets øverste politiske myndigheter.

- Jeg tror ikke regjeringen kan overse det faktum at en svært stor del av det russiske folket gjerne vil ha fotball-EM hit i 2008, og vi har fortsatt god tid til å overtale regjeringen, sier Tukmanov.

Ved siden av Russland er det klart at de nordiske landene (Norge, Sverige, Finland, Danmark) kommer til å søke dette mesterskapet sammen med Skottland/Irland, Østerrike/Sveits, Tyrkia/Hellas, Bosnia/Kroatia og Ungarn.

(NTB)