Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskyting:

Russerne trodde ikke det de så: - Problemet sitter i hodet

Emil Hegle Svendsen sikret norsk stafettjubel etter russisk kollaps.

STIV: Emil Hegle Svendsen fant fram superkreftene og sikret norsk stafettseier. Han gikk ut 30 sekunder bak Russlands Anton Babikov som stivnet fullstendig. Svendsen var knusende overlegen på oppløpet. Foto: NTB Scanpix
STIV: Emil Hegle Svendsen fant fram superkreftene og sikret norsk stafettseier. Han gikk ut 30 sekunder bak Russlands Anton Babikov som stivnet fullstendig. Svendsen var knusende overlegen på oppløpet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): De norske skiskyttergutta snøt Russland for seieren på dagens stafett i Ruhpolding etter en fenomental sisteetappe av Emil Hegle Svendsen.

Alle trodde russerne hadde seieren i lomma - men Svendsen ga seg aldri.

Trønderen tok igjen den russiske ankermannen Anton Babikov med bare noen hundre meter igjen, og Svendsen så seg aldri tilbake.

RÅSTERK: Emil Hegle Svendsen. Foto: Matthias Balk/dpa
RÅSTERK: Emil Hegle Svendsen. Foto: Matthias Balk/dpa Vis mer

Russland gikk nemlig ut med 30 sekunders ledelse til Norge på siste etappe - og de russiske løperne selv trodde knapt det de så mens de heiet fram ankermannen.

- Jeg var sikker på vi skulle vinne, sier Aleksej Volkov til Sport-Express.

- Problemet sitter i hodet, sier Anton Sjipulin til samme nettsted.

- Vi må støtte Babikov og det var psykisk vanskelig i dag. Vi er ikke bekymret. Det er viktig å glemme dette, sier Sjipulin videre.

- Stivnet helt

Babikov var stiv som en stokk på sisterunden i Ruhpolding - og Svendsen rykket enkelt forbi og sikret seieren på oppløpet.

Svendsen forklarte seg slik til NRK etter løpet:

- Det var en veldig bra etappe. Jeg trodde ikke at jeg skulle klare å ta igjen russeren. Jeg følte meg ikke så rå i dag, men jeg fikk litt ekstra motivasjon da jeg så at jeg tok innpå, forteller Hegle Svendsen til NRK.

- Når skjønte du at du skulle ta ham? spør NRKs reporter.

- Helt på slutten. Da jeg stupte utfor den siste bakken trodde jeg ikke at jeg skulle ta russeren, men så stivnet han helt, sier Svendsen.

Super-Svendsen gikk nemlig ut 15 sekunder bak Babikov etter siste skyting.

Sesongens første

Dette var den første seieren i verdenscupen denne sesongen for skiskyttergutta. Brødrene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø sto over grunnet sykdom.

På det norske alget gikk Ole Einar Bjørndalen, Vetle Sjåstad Christiansen , Henrik L'Abée-Lund og Emil Hegle Svendsen.

I morgen klokka 14:30 går de norske jentene stafett.

Fakta: Stafett i Ruhpolding:

1) Norge 1.13.40,7 (0/5) - Ole Einar Bjørndalen (0/1), Vetle Sjåstad Christiansen (0/2), Henrik L'Abée-Lund (0/2), Emil Hegle Svendsen (0/0),

2) Russland 0.05,1 min. bak (0/2) - Aleksej Volkov (0/0), Anton Sjipulin (0/1), Matvej Jelisejev (0/0), Anton Babikov (0/1).

3) Tyskland 0.23,5 (1/9) - Erik Lesser (1/3), Benedikt Doll (0/3), Arnd Peiffer (0/2), Simon Schempp (0/1).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling