Russerne vil ta sprintgullet fra Bjørndalen

Mener han gikk feil der også.

||| PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet.no): Det kjempes kamper på mange arenaer i VM-byen Pyeongchang om dagen.

Nå vil Det russiske skiskytterforbundet at IBU ser på hvordan Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger gikk ut fra stadion på sprinten på lørdag. Tidligere er det feil sporvalg på søndagens jaktstart som har vært i fokus.

Russerne mener Bjørndalen og Berger kan ha kuttet løypa med 400 meter og dermed kan ha spart 38-40 sekunder, skriver VG i dag og henviser til TV-kanalen Sport. Også den russiske avisa Gazeta omtaler saken.

- Etter reglene skulle de ta en runde på stadion etter skytingen, men gikk i stedet rett i løypa, mener russerne ifølge TV-kanalen.

- Helt nytt
Idrettssjefen i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan, blir mildt sagt overrasket når Dagbladet.no konfronterer han med det siste russer-utspillet.

- Dette er helt nytt for meg. Det er sikkert et av flere utspill som kommer på bakgrunn av alt det andre som har skjedd. Men jeg tviler sterkt på at det er noe i det, sier Botnan.

- Du er ikke redd for at det er noe sannhet i dette?

- Hadde det vært det ville det kommet opp mye tidligere enn nå, sier Botnan til Dagbladet.no.

Norge tok de fire første plassene på sprinten. Bjørndalen og Berger hadde besøk av Halvard Hanevold på pallen. På fjerdeplass kom Alexander Os. Maxim Tsjoudov var første ikke-nordmann på femteplass, med nesten 30 sekunder dårligere tid enn verdensmester Bjørndalen.

Etterspill i Lausanne?
Russland krever at IBU gjennomgår en video som er tatt med det de kaller «dommerkamera». TV-kanalen Sport hevder at Polen vurderer å støtte russerne i saken.

Tidligere idrettssjef Alf Koksvik sier til VG at løpet med å legge inn protest er kjørt, da det må gjøres «15 minutter etter at uofisiell resultatliste» foreligger.

Dermed er idrettens voldgiftsdomstol (CAS) eneste mulighet.

Russerne har tidligere varslet at de vurderer å ta jaktstarten der Bjørndalen og Berger gjorde den omtalte brofeilen inn for den samme domstolen i Lausanne.