Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russernes avtalebrudd skaper reaksjoner: - Jeg er svært skuffet

Russerne risikerer å bli suspendert nok en gang.

KAN BLI UTESTENGT: Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har ikke holdt sin del av avtalen med Verdens Antidopingbyrå innen nyttår. Russerne risikerer dermed å bli suspendert igjen. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP/NTB Scanpix
KAN BLI UTESTENGT: Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har ikke holdt sin del av avtalen med Verdens Antidopingbyrå innen nyttår. Russerne risikerer dermed å bli suspendert igjen. Foto: Jean-Christophe Bott/Keystone via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands antidopingbyrå (RUSADA) har ikke holdt sin del av avtalen med Verdens Antidopingbyrå innen nyttår. Russerne risikerer dermed å bli suspendert igjen.

Det vekket stor glede i Russland og ditto forargelse i andre land da Verdens antidopingbyrå (WADA) i september opphevet utelukkelsen av RUSADA. Da hadde den russiske antidopingorganisasjonen stått utenfor i tre år etter avsløringer om omfattende dopingjuks i russisk idrett.

Det fulgte med flere krav for å ta russerne inn i varmen. Blant annet skulle WADA få full tilgang til tidligere data og prøver fra det skandalebefengte antidopinglaboratoriet i Moskva innen nyttår.

Tirsdag kveld bekrefter WADA at Russland ikke oppfylt vilkåret om full tilgang. Dermed risikerer russerne igjen å bli suspendert fra idretten.

- Jeg er svært skuffet over at dataene fra det tidligere Moskva-laboratoriet ikke er har blitt overlevert i samsvar med avtalen med WADAs styre i september 2018, sier WADA-president Craig Reedie i en pressemelding.

WADAs uavhengige komité for regeletterlevelse skal møtes 14. og 15. januar for å komme med en anbefaling til WADA-styret om Russlands idrettsframtid. Landets sportsminister Pavel Kolobkov er informert om situasjonen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!