OL i Pyeongchang: Herrestafett langrenn

Russisk advarsel til Norge: Stjernene er tilbake. Slik skal Klæbo knekkes

Norge vraker formsterke Hans Christer Holund, mens Russland har fått stjernene sine tilbake på beina igjen til herrestafetten. På ankeretappen har klatrekongen Denis Spitsov selvtillit nok til å utfordre Johannes Høsflot Klæbo.

UBERØRT: Denis Spitsov var omtrent uberørt etter å ha banket hele verdenseliten mot slutten av 15-kilometeren fredag. Superavslutningen ga russeren OL-bronse foran Martin Johnsrud Sundby. Her trøster han Finn Hågen Krogh. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UBERØRT: Denis Spitsov var omtrent uberørt etter å ha banket hele verdenseliten mot slutten av 15-kilometeren fredag. Superavslutningen ga russeren OL-bronse foran Martin Johnsrud Sundby. Her trøster han Finn Hågen Krogh. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PYEONGCHANG (Dagbladet): De russiske langrennsløperne - som går under navnet OAR i vinterlekene i Pyeongchang - har så langt kapret fire OL-medaljer i dette mesterskapet, selv om mannskapet deres er kraftig ribbet.

I dag slo de unge russiske langrennskvinnene til med en solid OL-bronse på stafetten med Natalja Neprayeva, Julija Belorukova, Anastasija Sedova og Anna Netsjajevskaja som de fire utvalgte.

De tre førstnevnte er jevnlig topp 10 i verdenscupen, men Netsjajevskaja er foreløpig ikke god nok til at russerne kunne utfordre Norge og Sverige i kampen om gullet og sølvet.

- Vi er veldig fornøyde med bronse, sier kvartetten til Dagbladet etter målgang.

Alle smilte bredt.

På herrestafetten er imidlertid russerne gode nok for enda edlere medaljer, også gull. I morgen er det ikke Sverige som er Norges hovedutfordrer. Det er det OAR som er, selv om fem av de mest profilerte russerne mangler:

Sergej Ustjugov, Aleksandr Legkov, Maksim Vylegzjanin, Jevgenij Belov og Aleksandr Bessmertnykh må sitte hjemme og se Russlands nye generasjon forsøke å vinne gullet foran nesa til Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer