Russisk angrep: - Et knep

Selv om norske langrennsløpere ikke har noen medisinske unntak, stopper ikke det russiske idrettsprofiler fra å komme med nye dopingbeskyldninger mot nordmenn.

BESKYLDER: Russlands langrennssjef Jelena Välbe beskylder nordmennene for juks nok en gang. Foto: Terje Pedersen / NTB
BESKYLDER: Russlands langrennssjef Jelena Välbe beskylder nordmennene for juks nok en gang. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gang på gang har Russlands langrennssjef Jelena Välbe kommet med påstander om det hun mener er norsk doping.

Det er særlig bruken av såkalte terapeutiske unntak (TUE) hun sikter til og mener Norge bruker det for å legalisere doping og bruken av astmamedisin som et smutthull.

Seinest under helgas russiske mesterskap i Tyumen gjentok hun budskapet.

- De legger ikke skjul på at de har sykdommer, sa Välbe og krevde at det skulle bli offentlig kjent hvilke unntak de norske løperne har.

- Jeg tror at hvis det var åpen informasjon, ville alle være mye mer ærlige, konkluderte hun overfor det russiske nyhetsbyrået TASS.

- Stemmer ikke

Kritikken fra russisk lagrenns mektigste leder er på ingen måte ny. Etter at Therese Johaug vant tremila i VM kom hun med de samme påstandene. Da avkreftet Norges landslagslege at de norske løperne har slike unntak.

- Välbes uttalelse vedrørende TUE (medisinsk fritak) i det norske laget stemmer ikke, sa medisinsk ansvarlig i Skiforbundet, Øystein Andersen, til Dagbladet.

- Et knep

Likevel fortsetter beskyldningene å bli slått opp i russiske medier. Nå har den dobbelte olympiske mesteren i skiskyting, Dmitrij Vasiljev, kastet seg inn i diskusjonen og kommer med et nytt angrep mot nordmennene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer