Russisk beskjed: - Sjokkerte

Det russiske stjerneskuddet Veronika Stepanova (20) forteller at det russiske laget tok beskjeden om at Ingvild Flugstad Østberg (31) må ta en ny pause svært tungt.

PÅ SIDELINJEN: Ingvild Flugstad Østberg kjempet for å komme seg tilbake i OL-form. Her fra Ruka tidligere i vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅ SIDELINJEN: Ingvild Flugstad Østberg kjempet for å komme seg tilbake i OL-form. Her fra Ruka tidligere i vinter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingvild Flugstad Østberg har slitt med å oppfylle Norges Skiforbunds helseattest i lang tid, men var tilbake i ringen denne sesongen.

Hun ble matchet forsiktig tre verdenscuprenn i henholdsvis Ruka, Lillehammer og Davos. Håpet var at hun skulle kjempe om OL-medaljer i Beijing.

Men forrige søndag kom den nedslående beskjeden: 31-åringen fra Gjøvik mister både Tour de Ski og OL. Helsesituasjonen var ikke god nok.

SKREKK: Den svenske skiløperen Maja Dahlqvist er ikke redd for å trykke til i langrennssporet, det er andre ting hun frykter mye mer. Video: majadahlqvist / Instagram / Løkås/Særsland/ Dagbladet Vis mer

Rørt og skremt

Nyheten kom samtidig som at store deler av verdenseliten gjorde seg klar til Tour de Ski

Det russiske stjerneskuddet Veronika Stepanova, som for alvor viste seg fram på Lillehammer tidligere i vinter, mister også Tour de Ski. For henne handlet det om et magevirus.

NY RUSSISK PROFIL: Veronika Stepanova. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NY RUSSISK PROFIL: Veronika Stepanova. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun sier at nyheten om Østbergs tilbakefall smerter:

- Å se at Ingvild får drømmen knust er emosjonelt, ikke bare for meg, men for hele laget. Vi diskuterte nyheten i laget, og alle var sjokkerte, sier Stepanova til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Alle vi i toppen satser alt for å stille best mulig på start, spesielt i en OL-sesongen. Det er utallige timer med svette, smerte og muligens tårer - alt i håp om å være i best mulig form på riktig tidspunkt.

STAFETT-SEIER: Det russiske laget som vant stafetten på Lillehammer tidlig i desember. Fra venstre: Julija Stupak, Natalja Neprjajeva Tatjana Sorina og Veronika Stepanova .Foto: Fredrik Varfjell / NTB
STAFETT-SEIER: Det russiske laget som vant stafetten på Lillehammer tidlig i desember. Fra venstre: Julija Stupak, Natalja Neprjajeva Tatjana Sorina og Veronika Stepanova .Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

Koster mye

Stepanova har vært aktiv i debatten rundt forstyrret spiseatferd og spiseforstyrrelser i langrennssporten i høst. Hun har blant annet vært kritisk til deler av dekningen.

Men kjærligheten for langrenn og drømmen om å bli bli best brenner mye hardere. 20-åringen forteller at en av grunnene til at hun engasjerer seg er frykten for at noe skal skje med henne etter all jobben hun har lagt ned:

- Ingvild jobbet så hardt for å kvalifisere seg for det norske OL-laget, og hun gjorde det veldig bra i Davos. Så må hun stoppe, helt plutselig. Det er noe alle langrennsutøvere føler på dypt nede: Hva hvis det noe liknende skjer med meg midtveis karrieren? spør Stepanova.

  • Femte etappe av Tour de Ski går mandag. Kvinnene og menn går 10/15 kilometer klassisk fellesstart. Rennene går på TV 3 / Viaplay.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer