Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russisk curlingduo skal ha avlagt positiv dopingprøve

I så fall rykker Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien opp på bronseplass.

POSITIV DOPINGTEST? Alexander Krusjelnistkij skal ha avlagt en positiv dopingprøve, melder flere medier. Foto: AFP PHOTO / Martin BUREAU
POSITIV DOPINGTEST? Alexander Krusjelnistkij skal ha avlagt en positiv dopingprøve, melder flere medier. Foto: AFP PHOTO / Martin BUREAU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
KOREA: I et intervju med CNN svarer statsminister Erna Solberg på hva hun syns om Nord-Koreas rolle i OL. Video: CNN Vis mer

(Dagbladet): Den russiske duoen i mixed curling skal ha avlagt en positiv dopingprøve. Det melder blant annet russiske Sport Express og nettstedet Inside the Games.

De to vant bronse i øvelsen.

Det er Alexander Krusjelnistkij som skal ha avlagt en positiv test på stoffet meldonium, en hjertemedisin som ble forbudt i 2016.

Det er samme stoff som den russiske tennisstjerna Maria Sjarapova testet positivt for.

Både Krusjelnitskij og Det russiske curlingforbundet sier de ikke har hørt om en positiv dopingprøve.

- Aleksander sluttet å bruke meldonium allerede i 2016, da det ble satt på WADAs forbudsliste, sier landslagstrener Dmitrij Melnikov til Sport Ekspress, ifølge VG.

Hvis det stemmer, kommer OAR-laget til å miste bronsemedaljen tatt av Krusjelnitski og kona Anastasia Bryzgalova. I så fall blir det bronsemedalje på norske Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!