Russisk dopingskandale avslørt. Nå kan anke gi norsk gulljubel

Kjersti Tysse Plätzer kan få gull fra Beijing-OL.

SØLVET SOM KAN BLI GULL: Kjersti Tysse Plätzers sølvmedalje i Beijing-OL i 2008 kan nå bli til gull. Det ble klart da IAAF denne uka valgte å anke det russiske antidopingbyråets avgjørelse om å utestenge blant andre gullvinneren fra Beijing i utvalgte perioder. IAAF og Plätzer ønsker at alle de seks russernes resultater strykes. Skjer det, får Plätzer gullet. Foto: AP Photo/David J. Phillip
SØLVET SOM KAN BLI GULL: Kjersti Tysse Plätzers sølvmedalje i Beijing-OL i 2008 kan nå bli til gull. Det ble klart da IAAF denne uka valgte å anke det russiske antidopingbyråets avgjørelse om å utestenge blant andre gullvinneren fra Beijing i utvalgte perioder. IAAF og Plätzer ønsker at alle de seks russernes resultater strykes. Skjer det, får Plätzer gullet. Foto: AP Photo/David J. Phillip Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det internasjonale friidrettsforbundet anker det russiske antidopingbyråets straffeforslag angående seks russiske friidrettsutøvere.

Om anken blir etterfulgt av idrettens voldgiftsdomstol (CAS), vil Kjersti Tysse Plätzer bli olympisk gullvinner på 20 kilometer kappgang i Beijing i 2008.

Hun ble nummer to bak Olga Kaniskina, som er én av de seks russerne som er utestengt for doping.

- Dette er kjempebra! Skulle det komme en avgjørelse som beviser at jeg er den riktige gullvinneren, er det kjempekjekt å få det bekreftet, sier Plätzer til Dagbladet.

- Helt på sin plass Også Trond Nymark vil kunne titulere seg som verdensmester fra 2009 om anken etterfølges.

38-åringen ble kun slått av Sergej Bakulin på 50 kilometer kappgang i Berlin, og Bakulin er også blant de seks russerne.

De fire andre er kappgjengerne Valerij Bortsjin, Sergej Kirdjapkin, Vladimir Kanajkin og 3000 meter hinder-løperen Julija Zarudneva. De seks ble avslørt og offentliggjort etter at en tysk tv-dokumentar om doping i russisk idrett ble sendt i desember.

- Det er helt på sin plass at CAS anker avgjørelsen. Om det ikke får konsekvenser når folk blir tatt, kommer vi aldri dette ondet til livs, sier visepresident i Norges Friidrettsforbund Tore Hordnes til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.