UTESTENGES: 800-meterløperen Julija Stepanova bidro sterkt til å avsløre dopingjukset i russisk idrett, men møter seg selv i døren i OL-sammenheng. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB Scanpix
UTESTENGES: 800-meterløperen Julija Stepanova bidro sterkt til å avsløre dopingjukset i russisk idrett, men møter seg selv i døren i OL-sammenheng. Foto: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert/NTB ScanpixVis mer

Russisk dopvarsler: - Urettferdig og galt å utelukke meg

Julija Stepanova håper fortsatt på OL-ja.

800-meterløperen Julija Stepanova bidro sterkt til å avsløre dopingjukset i russisk idrett, men møter seg selv i døren i OL-sammenheng.

Hun skulle få delta i Rio-OL som en belønning for at hun bidro til å avsløre det russiske jukset, men etter søndagens avgjørelse i Den internasjonale olympiske komiteen (IOC), er det klart at hun ikke får anledning til å stille i OL.

Det kom klart fram av IOCs avgjørelse at tidligere dopingtatte utøvere ikke skulle få sjansen til å delta. IOC besluttet også at det er opp til hvert enkelt særforbund å bestemme hvem som får delta eller ikke. I og med at Stepanova er tidligere dopingtatt, er hun diskvalifisert fra OL-deltakelse etter IOCs siste beslutning i saken.

Mange mener det er urettferdig, ikke minst den russiske løperen selv.

Da IOC-president Thomas Bach offentliggjorde beslutningen IOC var kommet fram til søndag, inviterte han Stepanova og ektemannen hennes som IOCs gjester til Rio, men den invitasjonen har ekteparet nå avslått. Julija Stepanova vil ikke komme til Brasil som OL-gjest, men som deltaker.

Mandag har Stepanova sammen med sine trenere bedt Thomas Bach og IOC om å revurdere sin beslutning, slik at hun kan delta i OL som hun først ble lovet.

- Det er både urettferdig og galt å utelukke meg, slik denne saken står og har utviklet seg, mener den russiske mellomdistanseløperen.

(NTB)