SPENNENDE UKE I VENTE: Ole Gunnar Solskjær og Molde er to kamper unna et gruppespill i Europa League. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX
SPENNENDE UKE I VENTE: Ole Gunnar Solskjær og Molde er to kamper unna et gruppespill i Europa League. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIXVis mer

Molde i Europa League-kvalik

Russisk ekspert om Zenits Molde-møte: - Stor sjanse for å mislykkes

Skottene slikker sårene etter Moldes seier over Hibernian. Og i St. Petersburg forbereder de Solskjærs ankomst.

Ole Gunnar Solskjær (45) og Molde går en svært spennende uke i møte. I dag spiller laget mot Stabæk i Eliteserien, og skal forsøke å posisjonere seg i gullkampen mot Brann, Rosenborg og Haugesund.

Torsdag venter Zenit St. Petersburg på store og mektige Krestovskij stadion. Det er første kamp i playoff til gruppespillet i Europa League.

Molde gikk videre på bekostning av Hibernian fra Skottland. Der i gården lyste bitterheten for alle som bladde i papiravisene i går. Det var torsdag at Hibernian tapte 3-0 på Aker Stadion.

REDAKTØR I SPORTSDAILY: Ivan Zhidkov. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
REDAKTØR I SPORTSDAILY: Ivan Zhidkov. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Det endte med et forferdelig resultat mot Molde. Vertene var kliniske da de vant 3-0 og sikret en glamorøs date med den russiske giganten Zenit St. Petersburg i Europa League, skriver The Scotsman.

Avisa mener Molde var nådeløst effektive og at Hibernian var det stikk motsatte.

Utrolig resultat

Solskjær og hans spillere møter et Zenit St. Petersburg som gikk fra 0-4 til 8-5 sammenlagt mot Dinamo Minsk. Håpet var å møte Minsk, men nå blir oppgaven atskillig tøffere. Men også hakket mer eksotisk.

- Jeg anslår styrkeforholdet til 60/40 i favør Zenit, sier Ivan Zhidkov til Dagbladet.

Han er redaktør for den russiske nettavisa Sportsdaily, og i løpet av de siste 48 timene har avisa skrevet artikler om den kommende kampen.

Avisa omtaler Molde som en middelhavsfarer, men advarer mot Solskjær og alle merittene hans som spiller. De trekker - naturlig nok - fram Champions League-finalen fra 1999.

Zenit St. Petersburg ligger på tredjeplass i den russiske serien etter tre kamper. Laget har vunnet den russiske serien fem ganger, seinest i 2015. Zenit har vunnet alle kampene denne sesongen og møter Ural i dag.

- Jeg synes Zenit har spilt bedre fra kamp til kamp. De er i stand til å vinne hjemme mot Molde. Men hvis de ikke vinner med 2-0 eller 3-0, tror jeg det kan bli ekstremt tøft i Molde, sier Zhidkov.

- Norske lag er velorganiserte og kan være aggressive. Molde slapp ikke inn i et eneste mål mot Hibernian. Molde knuste Brann og Vålerenga (5-1 begge ganger). Det sier mye om kvalitetene i laget. Zenit består ikke av spesielt hurtige spillere. Det fører enkelte ganger til problemer. Hvis Zenit undervurderer Molde - hvilket ikke er usannsynlig - er det stor sjanse for å mislykkes, sier redaktøren.

50 000 tilskuere

Kampen mellom Zenit St. Petersburg og Dinamo Minsk ble spilt for tomme tribuner. Dette skjedde på den gamle stadion til Zenit på grunn av rasismestraff for supporterne tilbake i juni.

FLOTT: Stadion i St. Petersburg er et mektig skue. Den tar 68 000 tilskuere. Her fra sommerens VM. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
FLOTT: Stadion i St. Petersburg er et mektig skue. Den tar 68 000 tilskuere. Her fra sommerens VM. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Zhidkov tror det vil komme rundt 50 000 tilskuere på Krestovskij stadion, der det ble spilt flere VM-kamper i sommer. Blant annet gikk bronsefinalen mellom England og Belgia her, en kamp Belgia vant. Stadion tar 68 000 tilskuere og er et mektig skue.

- Populariteten til stadion er enda høyere etter VM. At kampen mot Dinamo Minsk gikk for tomme tribuner, gjør at supporterne er ekstra lystne på å komme. Ikke minst etter den imponerende 8-1-seieren over Dinamo Minsk, påpeker Zhidkov.

Farligere

Den russiske fotballagenten Alexander Manyakov sier til Sportsdaily at han anser Molde som et farligere lag enn Dinamo Minsk. Han mener Molde ligger på samme nivå som Rosenborg, og at laget er favoritt til å vinne Eliteserien.

KUNSTVERK: Stadion i St. Petersburg sett fra utsida. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
KUNSTVERK: Stadion i St. Petersburg sett fra utsida. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

- Spillerlønningene ligger på mellom 8000 og 15.000 euro i måneden, anslår han.

Hvis han har rett, vil dette si mellom 77 000 kroner og 144 000 kroner. Dette er langt mindre enn lønningene i russisk fotball. Agenten tror derfor at en kvalitetsspiller fra Russland aldri vil kunne gå til Molde.

- I Russland kan Molde sammenliknes med Rostov eller Ufa, mener han.

- I likhet med andre norske lag er Molde et fysisk sterkt lag. De holder et høyt tempo og press gjennom hele kampen. Alle norske lag på dette nivået er sterke, sier Manyakov.

Returkampen i Molde går torsdag om elleve dager. Vinneren er klar for gruppespillet i Europa League, noe som kan bringe inn 50 til 100 millioner kroner på klubbkontoen.

Også Rosenborg og Sarpsborg skal ut i playoff mot henholdsvis Shkendija fra Makedonia og Maccabi Tel Aviv.