Russisk fiasko: - Var opprørt

Det ble en tung dag for de russiske sprinterne. Ingen kvinner kom til semifinalen, og Aleksandr Bolsjunov måtte se tre nordmenn foran seg. Da rømte han uten å si noe som helst.

DEPPER: Natalja Neprjajeva kom seg ikke videre fra kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DEPPER: Natalja Neprjajeva kom seg ikke videre fra kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

- No.

- Njet

- No english.

Det russiske laget var lite snakkesalige etter at VM-sprinten ble en skuffende dag.

Ingen kvinner greide å kvalifisere seg til semifinalen, mens Aleksandr Bolsjunov tok fjerdeplassen bak den norske trioen Johannes Høsflot Klæbo, Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl.

Tatjana Sorina, som har levert godt tidligere denne sesongen, oppsummerte dagen med ett ord overfor Dagbladet før hun gikk videre.

- Bad.

NORSK FEST: De norske gutta tapetserte pallen, og Maiken Caspersen Falla tok sølv for jentene. Ordkrigen mellom Linn Svahn og Emil Iversen fortsetter, og den australske løperen Seve De Campo forteller hva som skjedde i Falun i januar. Video: Løkås/Haarstad Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Takket Bolsjunov

Den norske sprinttreneren Arild Monsen retten en takk til den russiske verdenscuplederen Bolsjunov etter dagen sprint. Han forsøkte - som vanlig - å prøve å riste av seg nordmennene.

- Vi fikk god hjelp av Bolsjunov gjennom deler av dagen. Det er vi glad for, sier Monsen til Dagbladet.

- Hva syns du om den taktiske vurderingen til Bolsjunov?

- Nei, jeg skjønner at han må prøve. Det skjer ofte at folk ser sterke ut helt til finalen. Han må prøve, så det er helt greit.

SØLV: Maiken Caspersen Falla fryktet at hun hadde mistet sølvet under sprinten i ski-VM 2021. Video: Løkås. Foto: Langsem. Vis mer

- Var opprørt

Aleksandr Bolsjunov gjorde som Linn Svahn hadde gjort tidligere på dagen og lurte seg elegant gjennom pressesonen etter den sure fjerdeplassen.

Det skapte reaksjoner:

NUMMER FIRE: Aleksandr Bolsjunov - her fra semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NUMMER FIRE: Aleksandr Bolsjunov - her fra semifinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Bolsjunov var veldig skuffet. Han var helt klart dårligere enn nordmennene. Det blir noe annet i distanseløpene, men han var så opprørt at han ikke kom til pressesonen, snakket ikke, forklarte ikke. Du må tåle å tape, sier MatchTV-kommentatoren Dmitrij Gubernijev via sin Telegram-kanal, gjengitt hos VG.

Sergej Ustjugov har slitt med etterdønninger av coronaviruset denne sesongen, men greide å komme i god nok form til å gå VM-sprinten.

Han håper at russerne kan levere bedre seinere i mesterskapet.

- Norge har det beste laget, så det er ikke overraskende. Men jeg håper at vi slår tilbake, sier Ustjugov til Sport Express.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer