Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Doping i friidrett:

Russisk friidrettsutøver fratas OL-gull

Blir utestengt i fire år.

DØMT I CAS: Marija Savinova mister OL-gullet fra 2012. Foto: NTB Scanpix
DØMT I CAS: Marija Savinova mister OL-gullet fra 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den russiske løperen Marija Savinova blir fratatt sitt OL-gull på grunn av brudd på dopingreglene, det skriver Associated Press.

Savinova, som vant gull på 800 meter under London-OL i 2012 foran Caster Semenaya, blir utestengt i fire år av Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Ifølge Idrettens voldgiftsrett skal Savinova ha brukt systematisk doping fra juli 2010 til august 2013.

I 2014 innrømmet russeren under et videopptak å ha injisert testosteron og å ha brukt det forbudte steriodet oxandrolon.

I dommen fra Idrettens voldgiftsrett skriver de blant annet at alle Savinovas resultater mellom 26. juli 2010 og 19. august 2013 blir diskvalifisert og at eventuelle premier, medaljer og startpenger blir tapt.

Les hele dommen her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling