Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viktor An utestengt fra OL i Pyeongchang

Russisk gullgrossist nektes OL-start

Russland må klare seg uten kortbanestjernen Viktor An under OL i Pyeongchang.

OL-NEKT: Opprinnelig sør-koreanske Viktor An er blant utøverne som er blitt suspendert fra det kommende OL. Foto: AP Photo/David J. Phillip/ NTB scanpix
OL-NEKT: Opprinnelig sør-koreanske Viktor An er blant utøverne som er blitt suspendert fra det kommende OL. Foto: AP Photo/David J. Phillip/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

An, som tidligere har gått for Sør-Korea, er blandet inn i anklagene om russisk statsdoping.

- An er blitt suspendert fra OL-deltakelse, het det i en melding fra nyhetsbyrået TASS.

Kortbaneløperen er blant dem som blir anklaget for dopingjuks i den mye omtalte McLaren-rapporten, opplyser TASS.

Ifølge russiske medier hjelper det ikke om An anker utestengelsen.

- Vi hadde en liste over de suspenderte, men An sto ikke på den listen. CAS vil avgjøre våre utøveres OL-skjebne denne uken, men An vil ikke rekke høringen, og han vil derfor gå glipp av OL, sier den russiske advokaten Mikhaeil Prokopets til Sports Express.

Tidligere OL-vinner Svetlana Zjurova, som nå sitter i det russiske parlamentet, har vanskelig med å begripe at An ikke får delta i Sør-Korea.

- Spesielt siden OL arrangeres i hjemlandet hans. Viktor An er uten tvil kongen av kortbaneløp. Og IOC har nå strøket den største stjernen fra programmet, sukker Zjurova.

An tok tre OL-gull for Sør-Korea i 2006. Han ble russisk statsborger i 2011. 32-åringen sørget for tre russiske OL-gull i Sotsji for fire år siden. Totalt står han med seks gullmedaljer i de olympiske vinterlekene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!