ADVARSEL: Svetlana Terentevas (midten bak) ulovlige stoff vil være ute av kroppen innen første OL-kamp, og hun får lov til å delta i mesterskapet.Foto: SCANPIX/EPA/DAN LEVINE
ADVARSEL: Svetlana Terentevas (midten bak) ulovlige stoff vil være ute av kroppen innen første OL-kamp, og hun får lov til å delta i mesterskapet.Foto: SCANPIX/EPA/DAN LEVINEVis mer

Russisk hockeyspiller fikk dopingadvarsel

Terenteva blir ikke utestengt fra OL.

|||

Den russiske ishockeyspilleren Svetlana Terenteva har fått en advarsel fra Den internasjonale olympiske komité (IOK) etter at hun avga positiv dopingprøve.

På grunn av utøverens samarbeidsvillighet og at stoffet vil være ute av kroppen hennes innen første kamp 14. februar, valgte IOK å gi henne en advarsel, men ikke utestenge henne fra OL.

- Disiplinærkomiteen konkluderte at selv om det var brudd på reglene, syntes vi at det var rettferdig å gi en advarsel i denne spesielle saken i stedet for å sende utøveren hjem og diskvalifisere henne fra OL, sier visepresident Thomas Bach i IOK.

Terenteva, som spiller for Russlands kvinnelandslag, ble testet 6. februar, og prøven viste spor av tuaminoheptane.

Tuaminoheptane er kun forbudt i forbindelse med konkurranse. Under en høring med IOK innrømmet Terenteva at hun hadde brukt en nesespray som inneholdt det forbudte stoffet, på grunn av en forkjølelse. Hun hadde stoppet bruken 3. februar fordi det ville bli forbudt fra 4. februar da OL-perioden startet.

IOK skal analysere flere enn 2000 tester under OL-perioden.

(NTB)