Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lysenko utestengt fra EM

Russisk høydefavoritt utestengt fra EM

Stilte ikke opp på dopingtester.

Den russiske høydefavoritten Danil Lysenko er utelukket fra EM i Berlin etter at han mistet statusen som nøytral utøver. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
Den russiske høydefavoritten Danil Lysenko er utelukket fra EM i Berlin etter at han mistet statusen som nøytral utøver. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høydestjernen Danil Lysenko får ikke stille i EM i Berlin. Det er straffen for at russeren ikke gjorde seg tilgjengelig for dopingtester utenfor konkurranse.

Det opplyste Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) fredag. Lysenko har konkurrert som nøytral utøver etter at russisk friidrett de siste årene har vært utestengt. Den statusen har han ikke lenger.

Bakgrunnen for IAAF-avgjørelsen er at Lysenko ikke har gjort rede for hvor han har vært utenfor konkurranse. Han har heller ikke gjort seg tilgjengelig for å bli dopingtestet slik reglene krever.

Lysenko tok sølvet under London-VM i fjor, mens han vant gull i innendørs-VM i Birmingham i mars. 21-åringen satte nylig personlig rekord da han hoppet 2,40 under Diamond League-stevnet i Monaco.

EM i Berlin starter mandag.