Russisk Johaug-sjokk

Tatjana Sorina (27) har lenge ønsket å trene med Therese Johaug (33) og det norske landslaget. På en løpetur i Italia fikk hun smake på Dalsbygda-ekspressens kapasitet.

KNUST: Tatjana Sorina ble overrasket da han ble med Therese Johaug på trening. Video: Haarstad/Løkås/Særsland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LAVAZÈ PASS (Dagbladet): Russiske Tatjana Sorina spurtet inn i verdenseliten i fjor.

Før sesongen hadde hun aldri kommet topp 30 i et distanserenn, men i sesongåpningen i Ruka klinket hun til med en fjerdeplass på 10 kilometer klassisk.

Det var starten på en sesong hvor hun kontinuerlig kriget til seg gode resultater.

Sorina, som tidligere het Aleshjina, er gift og har barn med den russiske treneren Egor Sorin. I lang tid har de to ønsket å være med på trening med Therese Johaug og de norske kvinnene.

Tidligere i år rykket de ut en ønske, og noen måneder seinere hilste Sorina på de norske kvinnene i Livigno

Sjokk

Der trente de sammen i 5-6 dager. Sorina selv kan knapt et ord engelsk, mens mannen Sorin snakker godt.

Med på kjøpet fikk de også noen tøffe økter i det italienske fjellandskapet. Der forsøkte Sorina å henge med da Therese Johaug - som er kjent for sin eminente styrke i tøffe motbakker - la ut i et godt tempo.

Sorina ble, som alle andre som forsøkte, løpt i senk av Johaug:

- Treneren Egor Sorin ble spesielt imponert over motbakkekapasiteten til Therese. Det var mye mer brutalt enn han trodde det var, sier Espen Bjervig til Dagbladet og flirer.

Johaug selv kontrer når Dagbladet spør om den russiske konkurrenten fikk smake på Dalsbygda-rykket i bakkene:

- Ja, men så er løping en av mine favoritter, så vi kan ikke slå to streker under svaret på det der. Hun greide seg bra. Hun kommer til å gå fort til vinteren.

- Hva syns du om å ha en rival med på samling?

- Det var veldig koselig at de var med. Hun kunne ikke mange ord engelsk, så vi kunne ikke veksle mange ord, men jeg er villig til å by på kunnskapen til meg og det norske laget. Vi har hatt med Russland og Kina på tur i Livigno. Vi har ingen hemmeligheter.

I HØYDEN: Therese Johuag under en økt i Italia. Foto: Thomas Haarstad
I HØYDEN: Therese Johuag under en økt i Italia. Foto: Thomas Haarstad Vis mer

Imponert over modellen

I motsetning til treningsgruppa til superstjerna Aleksandr Bolsjunov - som sverger til den gamle, knallharde skolen under Jury Borodavkos vinger - er Egor Sorin inspirert av den norske modellen.

- Jeg har fått melding om at han var veldig fornøyd. Han er imponert over toppene vi har på laget, men også breddene og at så mange er med. Han er veldig opptatt av det vi gjør individuelt - her er kultur for å tilpasse opplegget til hver enkelt utøver, sier Bjervig.

Heidi Weng kom seinere enn de andre til høydesamlingen i Italia, men hun setter pris på at utenlandske konkurrenter får være med på samlingene:

- Jeg var med en løpetur. Det er greit at andre nasjoner kan samles. Ikke noe mot det Vi fikk ikke snakket så mye annet enn at vi vinker og smiler. Det er litt vanskelig med kommunikasjonen, sier Heidi Weng.

TIKTOK: Helene Marie Fossesholm er kjent for å være landslagets beste på sosiale medier, og nå har hun fått med seg den beste skiløperen også. Video: helenefossesholm / Instagram Vis mer

Usikker oppkjøring

Et skår i gleden for den russiske langrennsutøveren er at hun har slitt med en skuldersakden den siste tida.

Nylig stemplet den mektige russiske skibossen Jelana Välba det som en veldig alvorlig skade overfor Sport.Ru. Sorina måtte stå over et rulleskirenn i Russland, og Välbe forteller at det er usikkert hvordan skaden kommer til å påvirke OL-sesongen:

- Jeg vet ikke om det blir en operasjon ennå. To doktorer har sagt at det er nødvendig å gjøre det, forklarer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer