Russisk Klæbo-video forbauser

Flere russere reagerer, men Johannes Høsflot Klæbo tar den spesielle videoen, hvor han er redigert inn som Aleksandr Bolsjunovs boksesekk, med et smil. Samtidig kommer han med en advarsel.

FORBAUSER: Flere russere reagerer, men Johannes Høsflot Klæbo tar den spesielle videoen, hvor han er redigert inn som Aleksandr Bolsjunovs bokseball, med et smil. Video: russki_sport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Simen Hegstad Krüger var nordmannen som Aleksandr Bolsjunov var mest opptatt av i siste del av langrennssesongen, er det fortsatt jevngamle Johannes Høsflot Klæbo som er Bolsjunovs største rival og frykt i skisporet.

Etter at Klæbo vant verdenscupen sammenlagt i to sesonger på rad - i tillegg til å ha vært OL-kongen i Pyeongchang og VM-kongen i Seefeld - var Bolsjunov verdens beste langrennsløper i vinter og triumferte i totalcupen.

På instagram-siden til en fanside til russisk langrenn er en redigert video publisert hvor Bolsjunov bokser løs mot det som skal illustrere ansiktet til Klæbo (se videoen øverst) - som i vinter for øvrig mistet flere skirenn etter et ublidt møte med en boksemaskin.

Tilbakemeldingene fra de russiske seerne i kommentarfeltet er delte og flere mener den redigerte videoen er usmakelig.

- Redigeringsskills: 1 av 10, skriver herrelandslagstrener Eirik Myhr Nossum i en SMS til Dagbladet.

Klæbos respons på videoen

Når Dagbladet gjør Klæbo kjent med videoen som sprer seg i Russland, tar han imidlertid det hele med et smil.

- Jeg ser at noen har laget en instagramvideo hvor Bolsjunov bruker meg som en bokseball. Noen har sikkert forsøkt å lage et bilde av hvordan har slått meg i år, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

Samtidig kommer han med en liten advarsel.

- Vi får se hvem det er bilde av på bokseballen til neste år, sier den trønderske langrennsstjerna med et smil.

Høsflot Klæbo har hatt et overtak på Bolsjunov i avgjørende dueller i viktige skirenn i flere sesonger, men pila snudde litt i russerens favør i vinter.

- I år har han vært verdens beste langrennsløper. Han får passe på å nyte årets allroundkule. Vi er mange som ønsker å ta fra ham tittelen når ting normaliserer seg, sier Klæbo til Dagbladet.

FORBANNET: Aleksandr Bolsjunov var illsint under Ski Touren i Trondheim, og gjorde alt han klarte for ikke å snakke med journalistene. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås Vis mer

Sprint-stikk

Bolsjunov har tidligere fortalt Dagbladet at Klæbo er hans største utfordrer, ikke minst fordi trønderen er den klart beste sprinteren, som ofte blir utslagsgivende i både tourer og i mesterskap hvor fellesstarter dominerer.

- Ville det vært kjedelig uten Klæbo som konkurrent?

- Det ville ha vært enklere uten ham, men jeg elsker at det er utfordrende. Inntil videre er han uslåelig i sprinter, sier Bolsjunov i et intervju med den russiske avisa Sport Express.

- Kan du beskrive Klæbo med ett ord?

- Sprinter, svarer russeren, som forteller at han har et mål om å kunne slå nordmannen også på et oppløp i framtiden.

Ingen gratulasjon

Bolsjunov forteller til russiske medier at han ikke har mottatt en gratulasjon fra Klæbo vedrørende seieren i verdenscupen sammenlagt. Samtidig sier russeren at han heller ikke gratulerte trønderen i fjor - og at han synes det er helt greit.

Respekten mellom dem er likevel gjensidig og stor - til tross for språkkomplikasjonene. Duoen har duellert mot hverandre siden junioralder, all den tid de begge er en del av 1996-kullet.

- Bolsjunov kan bli en fryktelig god skiløper i framtida. Jeg får ta med meg de seirene jeg har fått til nå, før Bolsjunov kommer til å herje enda mer neste sesong, varslet Klæbo til Dagbladet tilbake i 2018.

Den spådommen var meget treffsikker fra Klæbo, som går inn i 2020/21-sesongen som den store favoritten sammen med sin jevngamle russiske rival.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer