Petter Northug

Russisk kommentator: - Northugs idé om å bli russisk statsborger, er ikke en spøk. Det er seriøst

Russerne tror oppriktig at Petter Northug vurderer å representere Russland i vinter-OL i Pyeongchang. Det er imidlertid ikke mistanke om ironi som gjør at de ser på det som urealistisk.

ETTERTRAKTET: Petter Northug har ikke fått gå alle rennene han vil denne sesongen på grunn av knalltøff konkurranse i norsk langrenn. Det gir andre nasjoner håp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ETTERTRAKTET: Petter Northug har ikke fått gå alle rennene han vil denne sesongen på grunn av knalltøff konkurranse i norsk langrenn. Det gir andre nasjoner håp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Petter Northug har siden det internasjonale gjennombruddet for 11 år siden vært en av Norges største idrettsstjerner. Det skyldes både hans eventyrlige sportslige prestasjoner, men også hans interessevekkende personlighet som appellerer til flere enn bare langrennselskerne.

En viktig del av den berømte «Northug-pakka» er humoren. Med variert bruk av metaforer, sammenligninger, ironi og sarkasme har 30-åringen vært en underholdningsgarantist siden gjennombruddet i NM i 2006.

Vi nordmenn er vant til humoren. Det samme er svenskene. Noen liker den, andre misliker den. Emil Jönsson er én av de som spiller med og inviterte Northug til Sverige etter at han ble vraket til minitouren i Canada.

- Vi har en plass i den svenske troppen etter sykdom. Petter har vel en svensk landslagsdrakt der hjemme som han kan ta på seg og konkurrere med, sa Jönsson til Dagbladet.

Spøk skaper forundring

I Russland derimot sliter de med å forstå Northugs humor. Problemet startet omtrent for et år siden.

Det var i et intervju med den russiske avisa R-Sport at Mosvik-ekspressen - på sedvanlig vis - dro en spøk om at han vurderte å skifte nasjonalitet til russisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer