FERSKET: Den russiske langrennsløperen Kirill Vitsjuzjanin (23) har avgitt positivt dopingprøve for det forbudte stoffet meldonium. Foto:  EPA/VALDA KALNINA
FERSKET: Den russiske langrennsløperen Kirill Vitsjuzjanin (23) har avgitt positivt dopingprøve for det forbudte stoffet meldonium. Foto: EPA/VALDA KALNINAVis mer

Russisk langrennsløper tatt for meldonium

Aldri konkurrert i verdenscuprenn.

Den russiske langrennsløperen Kirill Vitsjuzjanin (23) har avgitt positivt dopingprøve for det forbudte stoffet meldonium.

23-åringen har aldri konkurrert i et verdenscuprenn, og ble nummer 22 på 15- kilometeren og nummer 27 på femmila i det russiske mesterskapet i Tjumen forrige helg.

Hans far og trener Petr Vitsjuzjanin opplyste at sønnen brukte meldonium i fjor, før stoffet ble forbudt av det internasjonale antidopingbyrået (WADA).

Han tok meldonium i september etter å ha fått medisinen av sin lege, opplyste faren til nyhetsbyrået TASS.

Han avga dopingprøve i begynnelsen av året og den var «ren», men en prøve tatt i mars var positiv. Jeg er sjokkert. Situasjonen er pinlig for meg, sa faren.

En rekke russiske idrettsutøvere har testet positivt på meldonium, blant andre tennisstjernen Maria Sjarapova og skøytesprinteren Pavel Kulizjnikov.

Onsdag ble det kjent at den norske vektløfteren Ruth Kasirye også hadde levert en positiv dopingprøve for meldonium.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram