Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russisk minister: - Vi filmer gjester i dusjen i Sotsji

Forsnakket seg under pressekonferanse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): OL i Sotsji sparkes offisielt i gang med åpningsseremonien i kveld. Arrangøren har de siste dagene og ukene fått mye kritikk for at ting ikke er ferdig, og at det som er ferdig kanskje ikke er helt som det skal.

Dette gjelder blant annet dobbeltoaletter, farlig vann i springen og uferdige hotellrom.

Røpet seg? Nå slår russiske myndigheter tilbake mot kritikken fra vestlige medier. På en rundtur i pressefasilitetene i går sa én av Russlands visestatsministere, Dmitrij Kozak, følgende ifølge Wall Street Journal:

- Vi har overvåkningsvideo fra hotellene som viser at folk skrur på dusjen, peker dusjhodet mot veggen og forlater rommet resten av dagen.

Javel - så russerne filmer hotellgjester i dusjen?

Før journalistene rakk å stille flere spørsmål om uttalelsen, kom en av Kozaks hjelpere til unnsetning og avfeide det hele.

- Nå tar vi en omvisning rundt på pressesenteret, sa assistenten.

- Få klager Seinere på dagen sa en talsman for Kozak at det ikke foregår overvåkning på noen av hotellrommene i byen, heller ikke på baderommene. Talsmannen uttalte at Kozak skal ha ment at arrangøren overvåket hotellene da de ble bygget.

En representant for selskapet som bygde de fleste av hotellene avviste også videopåstandene.

Kozak tok seg også tid til å snakke ned det han mente var hysteri av vestlige medier omkring fasilitetene i OL-byen.

HALVFERDIG: Ikke alt er på stell i Sotsji, til tross for at det braker løs med åpningsseremoni i kveld. Foto: Dmitry Lovetsky/AP/NTB Scanpix
HALVFERDIG: Ikke alt er på stell i Sotsji, til tross for at det braker løs med åpningsseremoni i kveld. Foto: Dmitry Lovetsky/AP/NTB Scanpix Vis mer

- Vi har innlosjert 100 000 gjester på rom og bare fått 103 registrerte klager. Samtlige av disse blir håndtert, sa Kozak.

Skulle det vise seg at de faktisk filmer gjester på hotellrommene sine, blir nok det tallet høyere.

ANSVARLIG: Dmitrij Kozak er visestatsministeren som har fått ansvaret for lekene i Sotsji. Her sammen med president Vladimir Putin. Foto: REUTERS/Aleksey Nikolskyi/NTB Scanpix
ANSVARLIG: Dmitrij Kozak er visestatsministeren som har fått ansvaret for lekene i Sotsji. Her sammen med president Vladimir Putin. Foto: REUTERS/Aleksey Nikolskyi/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!