Russisk motstand for Molde i Europa League

Stokke:- Molde må ha flaks.

 TØFT OPPGJØR:  Molde møter Rubin Kazan i Europa. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
TØFT OPPGJØR: Molde møter Rubin Kazan i Europa. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Tidligere i dag ble siste kvalifiseringsrunde i Champions League trekt.

Molde røyk ut av turneringa mot Legia Warszawa tidligere i uka,og «rykket ned til »Euorpa League-kvalifiseringen, som ble trekt klokka ett i dag.  Det er bare Molde og Tromsø som var igjen av de de norske håpene i Europa League.

Tøff motstand - Vi er skuffet, men vi skal reise oss. Sånn er fotballen, sa trener Ole Gunnar Solskjær etter kampen mot Legia. Molde var uheldige med seedingen i turneringa, og kunne møte svært tøff motstand. Lagene som var i «gruppa» med blåtrøyene var:

FC Sheriff (Moldova),Fiorentina (Italia)Saint-Etienne (Frankrike),Trabzonspor (Tyrkia),Rubin Kazan (Russland).

Molde var ikke heldige med trekningen, og skal møte Rubin Kazan fra Russland. Laget har vært en gjenganger i europacupene de siste årene, og kan by på svært tøff motstand for Molde. Senest i vår spilte det russiske laget kvartfinale mot Chelsea i Europa League. Laget har også slått Inter 3-0 hjemme og  Chelsea 3-2 hjemme.

-  Det er en tøff trekning for Molde. Rubin Kazan vil være favortter. Rubin er erfarent, sterke defensivt og har matchvinnere, sier Viasat-ekspert Roar Stokke til Dagbladet.

Han levner ikke Molde stor mulighet til å gå videre.

- Molde må opp på sitt aller beste i 180 minutter for å klare dette, de må sette sjansene denne gangen og i tillegg ha flaks. Rubin er veldig sterke hjemme og Molde vinne hjemme, sier Stokke.

Tyrkia-tur Tromsø gikk også videre i EL etter et straffedrama i går kveld, men må vente seg tøff motstand i siste runde.

Blant potensielle motstandere var Braga, som spilte Europaliga-finale mot Porto i 2011 etter å ha slått ut blant annet Liverpool på veien.

Apoel FC (Kypros),SC Braga (Portugal),Besiktas (Tyrkia),Rapid Wien (Østerrike),Feyenoord (Nederland).

Tromsø trakk tyrkiske Besiktas i den siste kvalifiseringsrunden til Europa League.

Rosenborg og Strømsgodset er allerede slått ut kvalifiseringen.