SENDT HJEM: Den russiske banesyklisten Viktoria Baranova har avgitt positiv dopingprøve og er sendt hjem, opplyste Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fredag. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
SENDT HJEM: Den russiske banesyklisten Viktoria Baranova har avgitt positiv dopingprøve og er sendt hjem, opplyste Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fredag. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEKVis mer

Russisk OL-banesyklist dopingtatt

Tok testosteron kjøpt fra apotek i Hviterussland.

Den russiske banesyklisten Viktoria Baranova har avgitt positiv dopingprøve og er sendt hjem, opplyste Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fredag.

- Det er resultat av en test utført av IOK før lekene. Hun har medgitt å ha brukt et ulovlig stoff og er sendt hjem, sa en UCI-talsmann.

Baranova skulle deltatt på Russlands lag i forfølgelsesritt.

IOK informerte russerne om en positiv prøve for Baranova, og hun innrømmet å ha dopet seg. Hun sa at hun tok en pille med testosteron under et treningsopphold i Hviterussland.

- Jeg kjøpte pillene på et apotek. Jeg tok bare en av dem. Jeg visste det var forbudt og sa aldri noe til treneren. Samme kveld kom dopingjegerne. Jeg var redd og angret veldig, men jeg har holdt munn om det til nå, sa hun.

(NTB)