Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russisk OL-banesyklist dopingtatt

Tok testosteron kjøpt fra apotek i Hviterussland.

SENDT HJEM: Den russiske banesyklisten Viktoria Baranova har avgitt positiv dopingprøve og er sendt hjem, opplyste Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fredag. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
SENDT HJEM: Den russiske banesyklisten Viktoria Baranova har avgitt positiv dopingprøve og er sendt hjem, opplyste Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fredag. Foto: AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK Vis mer

Den russiske banesyklisten Viktoria Baranova har avgitt positiv dopingprøve og er sendt hjem, opplyste Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fredag.

- Det er resultat av en test utført av IOK før lekene. Hun har medgitt å ha brukt et ulovlig stoff og er sendt hjem, sa en UCI-talsmann.

Baranova skulle deltatt på Russlands lag i forfølgelsesritt.

IOK informerte russerne om en positiv prøve for Baranova, og hun innrømmet å ha dopet seg. Hun sa at hun tok en pille med testosteron under et treningsopphold i Hviterussland.

- Jeg kjøpte pillene på et apotek. Jeg tok bare en av dem. Jeg visste det var forbudt og sa aldri noe til treneren. Samme kveld kom dopingjegerne. Jeg var redd og angret veldig, men jeg har holdt munn om det til nå, sa hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media