Russisk OL-fiasko opp i Dumaen

Russerne mener at landets noe skuffende innsats i OL i Salt Lake City skyldes urettferdig dømming. Til og med Dumaen har diskutert saken.

Russerne ligger på en skuffende fjerdeplass i nasjonskampen i OL. Det er svakere enn landets idrettsinteresserte innbyggere og politikere hadde ventet. Derfor ble saken diskutert i nasjonalforsamlingen (Dumaen), der flere av representantene sto på talerstolen og forsvarte utøverne.

- Jeg mener urettferdig dømming, som særlig har rammet våre utøvere, har et klart politisk element i seg, sa presidenten i nasjonalforsamlingen, Leonid Tjagatsjov.

- Det er mennesker som kontrollerer dette fra kulissene som har stor innflytelse både når det gjelder forretninger og politikk, la han til. Han mente også at visse dommere, uten å nevne navn, oppfører seg på en måte som verken gagner idretten eller utøverne.

Russerne mener det var feil at skiskytteren Pavel Rostovtsev ikke fikk gull, de mener snøbrettkjøreren Olga Koroljeva fikk en altfor dårlig plassering, og de mener det var feil at isdanserne Jirina Lobatsjeva og Ilia Averbukh bare fikk sølv.

(NTB-DPA)