Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russisk OL-fiasko opp i Dumaen

Russerne mener at landets noe skuffende innsats i OL i Salt Lake City skyldes urettferdig dømming. Til og med Dumaen har diskutert saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russerne ligger på en skuffende fjerdeplass i nasjonskampen i OL. Det er svakere enn landets idrettsinteresserte innbyggere og politikere hadde ventet. Derfor ble saken diskutert i nasjonalforsamlingen (Dumaen), der flere av representantene sto på talerstolen og forsvarte utøverne.

- Jeg mener urettferdig dømming, som særlig har rammet våre utøvere, har et klart politisk element i seg, sa presidenten i nasjonalforsamlingen, Leonid Tjagatsjov.

- Det er mennesker som kontrollerer dette fra kulissene som har stor innflytelse både når det gjelder forretninger og politikk, la han til. Han mente også at visse dommere, uten å nevne navn, oppfører seg på en måte som verken gagner idretten eller utøverne.

Russerne mener det var feil at skiskytteren Pavel Rostovtsev ikke fikk gull, de mener snøbrettkjøreren Olga Koroljeva fikk en altfor dårlig plassering, og de mener det var feil at isdanserne Jirina Lobatsjeva og Ilia Averbukh bare fikk sølv.

(NTB-DPA)

Hele Norges coronakart