Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russisk OL-vinner i slegge dopingtatt

Tatjana Beloborodova.

TATT. Tatjana Beloborodova (tidligere Lysenko), som vant OL-gull i 2012 og i tillegg har to VM-gull i slegge, er suspendert på grunn av en positiv dopingprøve, melder IAAF. Foto: AP Photo/Michael Sohn
TATT. Tatjana Beloborodova (tidligere Lysenko), som vant OL-gull i 2012 og i tillegg har to VM-gull i slegge, er suspendert på grunn av en positiv dopingprøve, melder IAAF. Foto: AP Photo/Michael Sohn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tatjana Beloborodova (tidligere Lysenko), som vant OL-gull i 2012 og i tillegg har to VM-gull i slegge, er suspendert på grunn av en positiv dopingprøve, melder IAAF.

Det internasjonale friidrettsforbundet opplyser at det ble funnet spor etter et forbudt stoff da dopingprøven hennes fra VM i Helsingfors i 2005 ble analysert om igjen med nye metoder.

IAAF har ikke oppgitt dato for prøven eller hvilket forbudt stoff som ble oppdaget.

Ved siden av OL-gullet i London vant 32-åringen VM-gull i Daegu i 2011 og på hjemmebane i Moskva i 2013, alt under navnet Lysenko. Hun har siden giftet seg og heter nå Beloborodova.

Nyheten er et nytt slag mot russisk friidrett. Landet har siden i fjor høst vært utestengt fra internasjonal friidrett på grunn av avsløringer av organisert doping og korrupsjon for å dekke over det.

En rekke russiske idrettsfolk, flere av dem friidrettsutøvere, er også tatt for bruk av det prestasjonsfremmende stoffet meldonium, som har vært forbudt siden årsskiftet.

Russiske friidrettsmyndigheter har fått beskjed om å rydde opp om russere skal få delta i sommerens OL. En avgjørelse om det fattes trolig av IAAF i mai.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram