Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Russisk overraskelse på sprinten i Khanty-Mansijsk

Romanova tok sin første verdenscupseier. Tora Berger ble nummer 14.

FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Russiske Jana Romanova tok sin første verdenscupseier i karrieren da hun gikk til topps på sprinten i Khanty-Mansijsk.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FØRSTE VERDENSCUPSEIER: Russiske Jana Romanova tok sin første verdenscupseier i karrieren da hun gikk til topps på sprinten i Khanty-Mansijsk. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tora Berger syntes det fungerte greit på standplass, men likevel klarte hun bare 14.-plassen i sesongens siste verdenscupsprint.

Hun ble best av de norske etter en bom i stående. Avstanden fram til vinneren var 54,4 sekunder.

Unge Synnøve Solemdal sikret seg 17.-plassen etter et imponerende godt løp. Hun skjøt feilfritt og var 59,9 sekunder bak teten i mål.

Russiske Jana Romanova sikret seg sin første verdenscupseier da hun gikk til topps på sprinten i verdenscupfinalen torsdag.

Den russiske løperen skjøt feilfritt og gikk inn til 20.59,3 minutter på den 7,5 kilometer lange distansen.

Franske Maria Laura Brunet tok annenplassen. Hun pådro seg heller ingen strafferunder og ble slått med 10,9 sekunder.

Svenske Helena Jonsson skjøt også feilfritt og endte på tredjeplass. Hun var 15,5 sekunder bak vinneren.

Oppløftende
— Jeg synes dette var oppløftende i forhold til det jeg presterte i Holmenkollen sist helg. Det kjentes mye bedre i dag, men jeg er ikke på topp rent formmessig, sa Tora Berger etter torsdagens sprint.

Hun synes likevel de signalene hun fikk var oppløftende med tanke på de to siste internasjonale rennene som gjenstår denne sesongen — det er fellesstarten i verdenscupfinalen lørdag og VM i miksstafett søndag.

— Jeg vil si at denne sprinten var godkjent rent skytemessig. Det var vinterlige forhold, men greit vind, mente Berger som lot seg imponerende av junioren Synnøve Solemdals 17.-plass.

— Det er veldig artig med Synnøve som klarte karrierebeste i denne sprinten, sa Tora Berger til NTB.

Åpnet hardt
— Jeg var verken nervøs eller spesielt bekymret før start, men jeg åpnet hardt, og jeg må si at jeg fikk litt av et kick da jeg gikk forbi Kati Wilhelm temmelig raskt, sa Synnøve Solemdal til NTB.

BESTE NORSKE: Tora Berger ble beste nordmann på en 14.-plass på sprinten i verdenscupavslutningen.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BESTE NORSKE: Tora Berger ble beste nordmann på en 14.-plass på sprinten i verdenscupavslutningen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Hun hadde veldig gode ski og hadde brukbar fart i sporet, men det var skytingen hun var mest fornøyd med.

— Jeg tror ikke jeg har skutt så bra siden jeg var på hovedlandsrennet for fem-seks år siden, og det er en styrke at skytingen satt så bra, mente junioren.

Ann Kristin Flatland hadde ikke dagen og ble nummer 43 etter fire strafferunder. Hun var 2.13,8 minutter bak vinneren.

Den siste norske deltakeren, Fanny Horn, skjøt feilfritt på liggende, men kollapset og pådro seg fire runder på stående. Det ga 57.-plass. Hun ble slått av Jana Romanova med 3.04 minutter.

Simone Hauswald som endte på 4.-plass, vant sprintcupen i skiskyting for kvinner i år.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!