Vektdebatten i langrenn:

Russisk profil freser mot norsk debatt

Russlands ferske juniorverdensmester Veronika Stepanova er sterkt uenig med flere norske ski-topper som ønsker å endre løypeprofilene i kjølvannet av Dagbladets avsløringer. Hun retter også kritikk mot Dagbladet.

FORSVARER MONSTERBAKKEN: Veronika Stepanova, nybakt juniorverdensmester i langrenn, reagerer på debatten om løypeproflene i Norge. Foto: Privat
FORSVARER MONSTERBAKKEN: Veronika Stepanova, nybakt juniorverdensmester i langrenn, reagerer på debatten om løypeproflene i Norge. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Russlands ferske juniorverdensmester Veronika Stepanova viste god form i sesongåpningen i Olos i helga, hvor 20-åringen blant annet slo den russiske kometen Tatjana Sorina og bare ble slått med henholdsvis tolv og elleve sekunder av stjerneduoen Krista Pärmäkoski og Natalja Neprjajeva.

Det betyr at forrige sesongs juniorverdensmester kan markere seg mot senioreliten allerede denne vinteren. Stepanova kan også komme til å markere seg utenfor skisporet, ettersom hun i Russland allerede har vist seg som en modig stemme som ikke er redd for å dele sine meninger.

Overfor Dagbladet forteller Stepanova nå at hun er kritisk til debatten som har kommet i lys av Dagbladets avsløringer om forstyrret spiseatferd og spiseforstyrrelser i langrennssporten.

- Jeg har ingen grunn til å tvile på faktaene og funnene deres, men jeg reagerer på hvordan dere konstruerer et bilde som lyser ut at langrenn er en helsefarlig sport, spesielt for tenåringsjenter, innleder Veronika Stepanova overfor Dagbladet.

- Jeg vet mye mer om hvordan det er å være nettopp en tenåringsjente som satser langrenn enn hva dere gjør, og jeg synes vinklingen deres skader vår flotte idrett, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer