Russisk raseri: - Bullshit

Therese Johaug var tydelig irritert på Tatjana Sorina under lørdagens renn. Etter løpet ble det diskusjon mellom de to løpernes trenere i pressesonen. De var tydelig uenige.

IRRITERT: En tydelig irritert Therese Johaug måtte si fra til Tatiana Sorina underveis i rennet på Lillehammer. Video: Løkås / Særsland / NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Therese Johaug var tydelig irritert og sa at Tatjana Sorina hadde tråkket på staver og ski gjentatte ganger underveis i dagens 10 kilometer.

- Det er ikke ideelt at noen og ha noen som går på skiene dine hele tiden. Jeg ble forbanna, sier hun til Dagbladet.

Og Johaug var ikke alene om å være irritert. Den norske kvinnetreneren Ole Morten Iversen følte et behov for å gi Sorinas mann og trener Egor Sorin en klar beskjed etter løpet.

I DUELL: Therese Johaug dro på Tatjana Sorina i lang tid på dagens 10 kilometer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I DUELL: Therese Johaug dro på Tatjana Sorina i lang tid på dagens 10 kilometer. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ga beskjed

De to hadde en samtale på 30-40 sekunder i pressesonen, og det var tydelig at de, som Johannes Høsflot Klæbo og Skiforbundet, måtte bli enige om å være uenige:

- Jeg sa at kona hans hadde utøvd dårlig sportsånd og ba henne slutte med det der, sier Ole Morten Iversen til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Han begynte å bortforklare at Therese staver var i veien, men det er ingenting å bortforklare. Hun må tilpasse seg. Det er bullshit.

- Hvordan tar Therese det?

- Hun er irritert, og jeg tror hun tapte mer enn tre tideler på det, sier Iversen.

De tre tidelene er forresten differansen mellom Therese Johaug og vinner Frida Karlsson på dagens renn.

Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Ole Morten Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Egor Sorin forteller til Dagbladet at det var en bevisst plan at Sorina skulle ligge i ryggen på Johaug, men han finner seg ikke i anklagene om dårlig sportsånd.

- Hva snakker du og Ole Morten Iversen om?

- Han sa til meg at Tatjanas oppførsel ikke var bra. Jeg forklarte at det kan skje noen ganger, spesielt når det er jenter og Therese. Hun og Tatjana har en ulik stil som gjør at sånn kan skje. Tatjana går bredere, mens Therese går med mer frekvens. Hun gjorde det ikke med vilje, forklarer Sorin til Dagbladet.

TRENER: Egor Sorin. Foto: Bjørn Langsem
TRENER: Egor Sorin. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Hva syns du om reaksjonen til Iversen?

- Jeg ble overrasket over at han kom bort. Det er sånn som skjer når det de går nærme. Det er ikke noe stort for meg, sånn skjer hele tida. Det er ikke noe spesielt, sier Sorin til Dagbladet.

- Johaug sier noe til Sorina underveis. Hva sier hun?

- Jeg vet ikke, men jeg tippet hun klaget og sa noe stygt. Det er viktig å få fram at Tatjana ikke gjorde dette med vilje. Hun kom bort til meg etter løpet og sa at hun syns synd på Therese, sier Sorin.

SPRINT: Johannes Høsflot Klæbo har lagt sponsorbråket bak seg, og var helt suveren på sprinten, Emil Iversen ville ikke snakke med media, og Johanna Hagström synes brillene er viktigere enn pallplass i verdenscupen. Video: Løkås/Haarstad. Klipp: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer