Russisk raseri: - Idiot

Den svenske journalisten Ludvig Holmberg stilte kritiske spørsmål ved den russiske sensasjonen Tatjana Sorina. Jelena Välbe stempler ham som en idiot, mens Sorinas mann kommer med en invitasjon.

IKKE FORNØYD: Jelena Välbe. Foto: Bjørn Langsem
IKKE FORNØYD: Jelena Välbe. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tatjana Sorina, som ikke hadde vært topp tretti på distanserenn før verdenscupen i Ruka, overrasket alle da hun tok andreplassen i helgas minitour.

Sorina valgte å få barn under den mesterskapsfrie fjorårssesongen, men er nå tilbake for fullt.

- Det er veldig morsomt at vi får nye jenter i toppen. Kanskje har Sorina fått en skikkelig mamma-boost, slik Marit Bjørgen fikk? sa Therese Johaug til Dagbladet.

Sorinas trener, tyske Markus Cramer, fortalte at hun er blitt et helt nytt menneske etter at hun ble mamma.

- Hun er helt forandret, uttalte Cramer.

I TOPPEN: Tatjana Sorina leverte godt i verdenscupåpningen i Finland. Foto: NTB
I TOPPEN: Tatjana Sorina leverte godt i verdenscupåpningen i Finland. Foto: NTB Vis mer

Dop-spekulasjon

Det er Expressen-journalist Ludvig Holmberg helt enig i, men han hadde ikke den samme positive holdningen som Cramer.

I en kommentar mandag stilte Holmberg store spørsmål ved den russiske sensasjonen:

- Er hun dopet? spurte Holmberg, i kommentaren.

Han fortsatte med si at han håpet at Cramers forklaring er rett, men at han har forståelse for at utøvere, ledere og skiinteresserte er mistenksomme.

- Jeg er det selv. Og med tanke på hvordan dopingsystemet er akkurat nå er det vanskelig å stole på resultater som føles for gode til å være sanne, skrev Holmberg.

Dagbladets Esten O. Sæther skrev også at den russiske sensasjonsjenta Tatjana Sorina dessverre har et stort problem: At hun jages av Russlands dårlige rykte.

TRENER: Markus Cramer. Foto: NTB
TRENER: Markus Cramer. Foto: NTB Vis mer

- En idiot

Holmbergs angrep har nådd den russiske langrennssjefen Jelena Välbe. Det russiske laget er på plass i Davos for å gjøre seg klar til neste helgs verdenscup.

Välbe var tydelig frustrert da hun fikk spørsmål om Sorina:

- Jeg kommer ikke til å kommentere artikler som er skrevet av en idiot, spesielt ikke når det er publisert i et sensasjonsmagasin, sier hun til Sportbox, gjengitt hos RT Sport.

I FORM: De norske langrennsgutta frykter at Ivo Niskanen er i superform etter at han la ut et dristig bilde på sosiale medier. Video: iivoniskanen / Instagram Vis mer

Mannens invitasjon

Sorina er gift med den russiske treneren Egor Sorin. Han tar kritikken fra Holmberg med en klype salt.

I et innlegg på Instagram slår han tilbake:

- Ludvig, er du helt inkompetent eller bare en idiot? spør Sorin.

Den russiske treneren sier at det egentlige dopet til kona er dattera, og han gir Holmberg en stående invitasjon til Sibir for å se hvordan paret lever og trener.

Overfor Dagbladet utdyper den russiske treneren synspunktet:

- Vi lo da vi så artikkelen. Jeg ville egentlig ikke reagere, men da flere begynte å dele artikkelen bestemte jeg meg for å lage en melding. Han er ikke profesjonell, og jobber mot å gjøre langrenn populært. Artikkelen forandrer ikke noe for Tatjana, men andre som liker langrenn tok denne drittpakka negativt, sier Sorin til Dagbladet.

- Synker lavt

Leder for Expressen sport, Pär Andersson, reagerer på utspillene.

- Du synker lavt når du kaller noen en idiot. Med tanke på Russlands dopinghistorikk, at det er vanskeligere enn på lenge å teste utøvere på grunn av coronapandemien, og at Sorina ikke har vært i nærheten av dette nivået som skiløper før, er det helt rimelig av Holmberg å stille disse spørsmålene i kronikken, sier Andersson og fortsetter:

- Så får Sorinas ektemann eller russiske skipamper si hva de vil, historikken er ikke akkurat på deres side her. For skisportens - og Russlands - skyld får vi håpe at vi slipper dopingsaker denne vinteren her.

Dagbladet har vært i kontakt med Holmberg. Han vil ikke kommentere saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer